Milyen jelenleg is kapható NVidia videókártyával tudnék pótolni legolcsóbban egy kipurcant GeForce 8800GT-t?
A GT630 érezhetően gyengébb 8800GT-nél. Talán a 640, de nincs vele tapasztalatom.
Az AMD-t azért zárom ki, mert valamikor nagyon szerettem az ATi kártyákat, ám az utóbbi kb. 6-8 évben ultraszar drivereket csináltak a kártyáikhoz, ezért tele lett velük a tököm anno nagyon. (A két legutolsó kártyám egy 9600XT, meg egy HD 3850-es volt. A 9600 XT driverét szabályosan downgradelni kellett, hogy működjön bizonyos sw-ekkel, a HD3850-hez meg sosem készült rendes driver, a ventillátora meg folyamatosan üvöltött szabályozhatatlanul. Ilyeneket nem tapasztaltam NVidiával.)
Használtat nem szeretnék, mert a 8800GT-t sok esetben tuning-p.ö.cs.ö.k használják, akik a kártyákat szétszedik, eszement hűtőbordákkal a végletekig hajtják éjjel-nappal, majd mikor már nem bírja, úgy adták el. Láttam pár ilyet sajnos, és utálom a meglepetéseket. (Itt jegyzem meg, hogy az enyém táphiba miatt szállt el, nem tuning miatt.)
Én hiszek neked, de nem merek belenyúlni megint az Ati-ba ismeretlenül. Végül lehet, hogy mégis egy használt 8800GT, vagy GTS lesz belőle...
Egyébként ha valakinek kell esetleg, találtam egy táblázatot, hogy melyik Nvidia kártya melyik AMD-nek felel meg, de amikor a benchmarkokat nézem, úgy látom, hogy nem nagyon stimmel a táblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!