Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel csökken a sebessége...

_boti95_ kérdése:

Mennyivel csökken a sebessége a Winchesternek, ha a Windows-t nem SSD-re telepítem?

Figyelt kérdés

Mert úgy hallottam,ha SSD-re telepítem gyorsabb lesz a vinyó,de a gépház,amit választottam,csak egy Winchesternek van hely (igaz lehet bővíteni, de elég macerás).

Mennyivel lenne lassabba HDD?

2013. jún. 25. 07:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez tévedés. A Windows betöltési ideje lesz kisebb ha SSD-n van.
2013. jún. 25. 07:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Aha,értem,köszönöm.

Tehát,ha HDD-re telepítem, akkor kicsit több lesz a betöltési idő?

2013. jún. 25. 07:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát, azért nem nevezném olyan kicsinek, általában az SSD-n a Windows olyan 1/4 idő alatt tölt be egy HDD-hez képest, mert a HDD-k rosszak az apró fájlok olvasásában.
2013. jún. 25. 07:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor megpróbálom, majd bővíteni a HDD helyet (mert mint említettem, csak egy van a gépházban).Beszerzek egy vinyókeretet, bár asszem az SSD-k hez jár keret, hogy be tudjuk tenni a gépbe. Vagy csak néhány esetnél?

Egyébként mekkora memóriájú SSD-ajánlsz a Wni7 Ultimate 64bit-hez?

2013. jún. 25. 08:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegyik SSD-hez van keret. 60gb elég már neki, de jobban jársz 120 gigással, mert az SSD-k esetében célszerű legalább az egy negyed részét szabadon hagyni. 120-asra már lehet tenni a Windows mellé néhány nagyobb programot is.
2013. jún. 25. 08:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem,nagyon szépen köszönöm! :)
2013. jún. 25. 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Az SSD nagy előnye, (a gyors oprendszer-indulás mellett), hogy mindegy neki, hogy hány művelet fut párhuzamosan, ez nem eredményez lassulást.

A winchester olvasás közben mozgatja a fejet, így minél több helyről kell olvasnia egy időben, annál lassabb lesz.

Az SSD egy pár grammos kis doboz, és mivel nincs benne mozgó alkatrész, a merevlemezzel ellentétben nem létfontosságú atombiztosan rögzíteni. HA nagyon nincs helyed, elég csak simán a házba alulra betenni. De azért ha egy mód van rá, vegyél hozzá beépítő keretet.

2013. júl. 2. 17:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Veszek hozzá keretet,köszönöm!
2013. júl. 4. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!