AMD vagy Intel?
Melyik a jobb a két processzor közül(nem csak teljesítményben, hanem élettartamban stb. is):
Intel Core i5-3570k 3.4 Ghz
AMD FX-8350 4.0 Ghz
Procik nem mennek tönkre.
Viszont az FX-8350 nem éri meg.
Mire használnád?
Milyen konfigba lenne?
Az élettartamot úgy értettem, hogy akinek ilyen van/volt, annak elromlott-e.
Egyébként gamer konfigba kellene.
Valószínűleg a válaszolók 90%-a azt fogja mondani, hogy az FX-8350 nem éri meg, mert 8 magos és senkinek nincs szüksége annyira, a játékok se fogják kihasználni, stb. Azonban ez, főleg az újgenerációs konzolok bejövetelével, mára már szerintem elavult vélemény. A Crysis 3 és a Battlefield 3 is kihasználja pl. a 8 magot, hogy csak az ismertebbeket és már megjelenteket említsem. A jövő játékai pedig azért fogják, mert az új konzolok is 8 magosak, így megéri 8 magra optimalizálni PC-re is. Én az AMD-re szavaznék.
Az Intel proci kifejezetten jó a magonkénti/szálankénti teljesítményre bontva és kevesebbet is fogyaszt, azonban a jövő játékai szerintem jobban ki tudják majd használni a 8350-et. Procifüggő munkára (renderelés, stb is jobb az AMD)
Az i5-3570k mellett szól még az, ha pl inkább csak filmnézésra, netezésre használnád, vagy nem érdekelnek az új játékok, inkább warcraft 3-zol, régi cod-okkal játszol, stb. Persze ez nem jelenti azt, hogy ma a legjobb játékok élvezhetetlenek lennének vele, inkább azt, hogy a nem túl távoli jövőben (1-2-3 év) már nem biztos hogy elég lesz az akkor kijövő játékokhoz.
Az AMD-s procikkal járó hűtő viszont nagyon hangos tud lenni a kis ventillátor miatt, így jobban jársz, ha veszel hozzá külön hűtőt, ha belefér az anyagiakba. Persze csak ha az AMD-t választod.
Az FX8350 nem éri meg,a 8320-al nincs gond.
De csak akkor vegyen ilyen procikat,ha mellette egy HD7950 vagy HD7970 lesz.
Meg a 3570K-hoz egy 30 ezer lap kell minimum.
Konfig:
Intel Core i5-3570K/AMD FX-8350
Scythe Mugen 3 Rev. B SCMG-3100 processzor hũtő
MSI Z77A-G43 GAMING alaplap
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz RAM
Seagate 1,5TB 64MB SATA3 ST1500DM003 merevlemez
Asus 7950 3GB DDR5 HD7950-DC2T-3GD5-V2 videókártya
Cooler Master 600W Thunder tápegység
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!