Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez mitől van szerintetek?

Ez mitől van szerintetek?

Figyelt kérdés
Mitől van az, ha a számítógépen a "rendszer üresjárati folyamata" gyakran van 90-95%-on, és folyamatosan dolgozik a winchester annak ellenére hogy semmit sem csinálok. Valami háttérprogram? Hogy lehet ezt kideríteni, mert nagyon zavaró tud lenni. Vírusírtást már végeztem (mélyvizsgálat). Semmi nem változott.
2009. okt. 12. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Lent a tálcán jobb egér-feladatkezelő-folyamatok.Na ott meg tudod nézni mi fut a háttérben.
2009. okt. 13. 00:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem teljesen eredeti windowsba a frissítések egyszer beletettek valami vackot, ami ezt csinálta, de semmi sem érzékelte vírusnak. XP sp2-m hülyült meg tőle - és minden ismerősnek aki azt a frissítést leszedte. De ez rég volt, ha nem egy azzal a frissítéssel összerakott windows XPd van, nem ez az ok.

Még régi vinyó is tud hasonlót produkálni, szegénykémnek kicsi a teljesítménye és le van fáradva, nem bírja rendesen a munkát.

Javasolni tudom egyébként az előttem szóló ötletét: nézd meg feladatkezelőben. (Ha win7 van a gépeden, ott még ki kell választanod pár dolgot mire megtalálod a listát. Ha vista, akkor nem tudom, de talán magyarázza a problémát.)

2009. okt. 13. 00:47
 3/4 A kérdező kommentje:

A Winyó az valóban nem mai, de pár hónappal ezelőtt nézték az állapotát valahogy szoftveresen, és mondták hogy egész jó állapotban van.

A feladatkezelőn belül a folyamatokra gondoltok?

Ott néztem ez az üresjárati folyamatot is, amikor ezt csinálja. És ilyenkor semmi más komoly CPU haszmálat nincs! (Ez a taskmgr vagy mi szokott néha pillanatokra 25-30% ra ugrani). Viszont az üresjárati folyamat ilyenkor is a plafonon van (mint pl. most, el is "felejtett" folyamatosan villogni a kurzor). További javaslatok még esetleg? Köszi!

2009. okt. 13. 05:12
 4/4 anonim válasza:

Az üresjárati folyamat az nem CPU használat, hanem a szabad CPU kapacitás, ami üresjáratban még jó, hogy 90-95% között mocorog. (a fennmaradó 10%-ot használják a rendszerfolyamatok) A vinyó meg azért teker, mert lehet, hogy úgy van beállítva a gép, hogy üresjáratban töredezettségmentesítsen. Esetleg fut az indexelő szolgáltatás, az is üresjáratban nézi át a vinyó tartalmát. Ez kb. így működik rendesen...

(állandó vinyó tekergetés lehet még a kevés fizikai memória következméne is)

2009. okt. 13. 08:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!