Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali számítógép nem működik...

Asztali számítógép nem működik, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Adott egy asztali gép: win 7 ready ASUS alaplappal, NVidia GT630 4GB grafikus kártyával, egy 4GB 1333 RAM, és egy SATA 3Gb/s 7200RPM háttértárolóval. A gép 2012.decemberi, minden új alkatrészként került bele akkor.

A gép szünetmentes tápra kapcsolt hálózati elosztóba volt bedugva, és onnan üzemelt.

Tegnap viszont vihar volt, a gép tulajdonosának elmondása szerint a szünetmentes táp ki-be kapcsolgatott, amíg le nem vágta teljesen az egész ház biztostékát. (A PC nem volt bekapcsolva a vihar idején.) Viszont a mai bekapcsoláskor nem működött már.

A hibajelenség: a gép bekapcsol, világít rajta a visszajelző, az alaplap és a videókártya ventillátorai működnek, de ennyi. A bootig sem jut el, próbáltam F8-al, delete-gombbal de semmi. Szétszedtem a házat, hogy megnézzem nincs-e valami kondi vagy egyéb kiégve az alkatrészeken, de semmi, égett szaga sincs. Win 7 telepítőlemezre nem reagál. Monitort külön teszteltük, az működik. Más cserealkatrészem nincs, így sajnos nem tudtam külön a RAM-ot stb. tesztelgetni. Szívesen fogadok bármilyen tippet, alternatív megoldást. Céges a gép, nagyon fontos lenne működnie. (Remélem nem a winchester ment szarrá :S.)

2013. jún. 11. 11:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
45%
Cseberből vederbe...
2013. jún. 11. 12:36
 12/19 anonim ***** válasza:
A codegen még annál is rosszabb.
2013. jún. 11. 13:27
 13/19 anonim ***** válasza:
Tényleg sz@r a codegen, de ha működőképes, akkor azért arra alkalmas, hogy kipróbáld vele a gépet. Rádugod elindítod és ha minden megy, kikapcsolod és kiszeded. Azért mert valami hitvány minőségű még nem azt jelenti, hogy bekapcsolod és leég a ház, vagy el se indul. Aztán vegyetek bele egy használható tápot. FSP, Chieftec, Corsair, Enermax.
2013. jún. 11. 14:02
 14/19 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm, akkor most nekimegyek a táp cserének!
2013. jún. 11. 15:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Tápcsere után sem megy, ugyanaz a helyzet. Gép beindul, ventillátorok mennek, de se boot, se semmi. További ötleteket esetleg? Köszönöm az eddigi kommenteket is.
2013. jún. 11. 15:20
 16/19 anonim ***** válasza:
akkor valószínűleg alaplap lesz
2013. jún. 11. 15:40
 17/19 A kérdező kommentje:
Ok. A VGA hibáját ki tudom zárni valahogy? Vagy az alaplapét? Nincs erre valami bevált dolog? Azért kérdezem, mert csak azt venném meg, ami tényleg szükséges, jó lenne kizárni minél több mindent.
2013. jún. 11. 16:17
 18/19 anonim ***** válasza:
VGA-t úgy tudod kiszűrni, hogy átteszed egy másik gépbe, ami kompatibilis vele és megnézed, hogy működik-e.
2013. jún. 11. 21:03
 19/19 A kérdező kommentje:
UPDATE: Szervizbe vittem :D Kiderült a RAM adta meg magát, és nem a vihar hibája volt, hanem gyári hiba. Mivel elég új gép volt, így kicserélték garanciába, amire nem is számítottam, mert nem ott vettük, ahol most szervizelték! :)) Hejj!
2013. jún. 19. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!