Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali számítógép nem működik...

Asztali számítógép nem működik, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Adott egy asztali gép: win 7 ready ASUS alaplappal, NVidia GT630 4GB grafikus kártyával, egy 4GB 1333 RAM, és egy SATA 3Gb/s 7200RPM háttértárolóval. A gép 2012.decemberi, minden új alkatrészként került bele akkor.

A gép szünetmentes tápra kapcsolt hálózati elosztóba volt bedugva, és onnan üzemelt.

Tegnap viszont vihar volt, a gép tulajdonosának elmondása szerint a szünetmentes táp ki-be kapcsolgatott, amíg le nem vágta teljesen az egész ház biztostékát. (A PC nem volt bekapcsolva a vihar idején.) Viszont a mai bekapcsoláskor nem működött már.

A hibajelenség: a gép bekapcsol, világít rajta a visszajelző, az alaplap és a videókártya ventillátorai működnek, de ennyi. A bootig sem jut el, próbáltam F8-al, delete-gombbal de semmi. Szétszedtem a házat, hogy megnézzem nincs-e valami kondi vagy egyéb kiégve az alkatrészeken, de semmi, égett szaga sincs. Win 7 telepítőlemezre nem reagál. Monitort külön teszteltük, az működik. Más cserealkatrészem nincs, így sajnos nem tudtam külön a RAM-ot stb. tesztelgetni. Szívesen fogadok bármilyen tippet, alternatív megoldást. Céges a gép, nagyon fontos lenne működnie. (Remélem nem a winchester ment szarrá :S.)

2013. jún. 11. 11:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Táp,alaplap,VGA játszhat.
2013. jún. 11. 11:41
 2/19 A kérdező kommentje:
Ez akkor még a jobbik eset...:) Miből gondolod, hogy nem winchester? És van valami esetleg, amivel le tudom tesztelni, hogy a három említett alkatrész közül melyik lehet? Ha szerzek mondjuk multimétert, azzal tudok valamit kezdeni vagy valami mással?
2013. jún. 11. 11:47
 3/19 anonim ***** válasza:
HDD nélkül is kéne képnek lennie.
2013. jún. 11. 11:51
 4/19 anonim ***** válasza:
HDD, memória hiba nem nagyon csinál ilyet. Én tápra vagy alaplapra tippelnék. Érdemes lenne kipróbálni valahogy a tápegységet elsősorban. Belerakni a gépbe egy tutira jó tápot és megnézni azzal üzemel-e. Ha nem akkor alaplaphiba gyanúval szakszervízbe vinni. Ha tápegységcserével működik, akkor új tápegység és a régi kuka, vagy pedig nekifogsz buherálni szétszeded és megnézed, hátha csak biztosítékcserés.
2013. jún. 11. 11:53
 5/19 anonim ***** válasza:
HDD hiba esetén gond nélkül elindul a gép, biosba is betudsz lépni, szóval tuti nem az. Memória hiba esetén vagy elindul vagy nem, de mindenképpen szirénázni fog.
2013. jún. 11. 11:59
 6/19 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm az eddigi válaszokat! Örülök, hogy nem a hdd! Most szerváltam egy multimétert, és kimértem a tápból kijövő feszültséget. Lehúztam a winchester kábelét, és ott mértem mindegyiken kb. 5,2 V-ot, ami jónak tűnik... asszem, mert a Winchesterre ez van írva: 5V 450mA; 12V 700mA. Csak józan paraszti ésszel gondolom, hogy 5V, ha nincs terhelve a gép, márpedig most nincs. Ennek ellenére szerintetek szedjem ki a tápegységet, és tegyek bele egy másikat?
2013. jún. 11. 12:19
 7/19 anonim ***** válasza:
Kéne tudni pontosan milyen táp van most benne.
2013. jún. 11. 12:20
 8/19 A kérdező kommentje:
A táp: HKC ATX Switching Power Supply Model: SZ420R; 180V-264 / 47Hz-63Hz
2013. jún. 11. 12:24
 9/19 anonim ***** válasza:
56%

Az egy kalap szar,eddig se kellett volna olyannal használni.

Cseréld egy minőségi tápra.

Ha nem valami agyontuningolt proci van a gépben,akkor egy FSP APN 350W bőven elég lesz.

2013. jún. 11. 12:26
 10/19 A kérdező kommentje:
Hmm okés! Van itt egy szétszedett donor gép, aminek a tápja: Codegen 350 W Model: 300 X. Kicserélhetem ezzel? vagy ez is rossz típus? Akkor szerintetek valószínűsíthető, hogy a táp a rossz?
2013. jún. 11. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!