Asztali számítógép nem működik, mi lehet a baj?
Adott egy asztali gép: win 7 ready ASUS alaplappal, NVidia GT630 4GB grafikus kártyával, egy 4GB 1333 RAM, és egy SATA 3Gb/s 7200RPM háttértárolóval. A gép 2012.decemberi, minden új alkatrészként került bele akkor.
A gép szünetmentes tápra kapcsolt hálózati elosztóba volt bedugva, és onnan üzemelt.
Tegnap viszont vihar volt, a gép tulajdonosának elmondása szerint a szünetmentes táp ki-be kapcsolgatott, amíg le nem vágta teljesen az egész ház biztostékát. (A PC nem volt bekapcsolva a vihar idején.) Viszont a mai bekapcsoláskor nem működött már.
A hibajelenség: a gép bekapcsol, világít rajta a visszajelző, az alaplap és a videókártya ventillátorai működnek, de ennyi. A bootig sem jut el, próbáltam F8-al, delete-gombbal de semmi. Szétszedtem a házat, hogy megnézzem nincs-e valami kondi vagy egyéb kiégve az alkatrészeken, de semmi, égett szaga sincs. Win 7 telepítőlemezre nem reagál. Monitort külön teszteltük, az működik. Más cserealkatrészem nincs, így sajnos nem tudtam külön a RAM-ot stb. tesztelgetni. Szívesen fogadok bármilyen tippet, alternatív megoldást. Céges a gép, nagyon fontos lenne működnie. (Remélem nem a winchester ment szarrá :S.)
Az egy kalap szar,eddig se kellett volna olyannal használni.
Cseréld egy minőségi tápra.
Ha nem valami agyontuningolt proci van a gépben,akkor egy FSP APN 350W bőven elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!