Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora méretű monitort...

Mekkora méretű monitort javasoltok játékra? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

22-27" között gondolkodom, és egy ismerősöm azt mondta, hogy 27"-os monitoroknál már nem olyan szép a 1080, mint a 23"-osnál.

Körökre osztott stratégiától FPS-nel át az autóversenyig mindenre használnám.

Árban viszont egész nagy ugrás van 23 és 27 között, viszont azért nem akarok többet fizetni, hogy utána ne legyen szebb az összkép.

Kerestem videókat is ezzel kapcsolatban, nem sok sikerrel.

Remélem tud valaki segíteni, köszi!

2013. jún. 7. 12:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

Erről nem tudom, hogy IPS-e, sehol sem találtam semmi hasonló adatot, de adatok alapján sokkal jobbnak tűnik.

2013. jún. 7. 16:00
 12/13 anonim ***** válasza:
Igen ezekre az irreális kontraszt értékekre gondoltam. A plazma megjelenítők nem produkálnak milliós (PDP Projektor esetén úgynevezett ANSI kontrasztot de azt hiszem ez a tv- kre is jellemző ezt pontosan nem tudom.) kontraszt arányt pedig jóval mélyebb feketével és jóval erősebb fehér képpel rendelkeznek mint a led es lcd-k. Ha natív kontrasztot veszünk (Full/on Full/off (Azaz teljes fehér kép/Teljes fekete.)) ez az érték jóval kisebb lesz mivel egy adott fénytől mentes környezetben mérik a kontrasztot a szürke skálával (Fehér és fekete közt) és ez alapján a gyártók a lehető legnagyobb értéket írják rá pedig egy kis környezet változás akár 4000:1 re is csökkentheti a gyártó által mért adatokat. Például ha világosabb szobában helyezzük el akkor már is csökken a fehér fényereje és valamivel jobb lesz a fekete persze ez nem egyenlően javul a fehér romlásával. Mindíg arra kell figyelni, hogy a környezettől független és a kijelző által tényleg natív kontrasztal legyünk tisztában. Persze nem csak erre kell figyelni hanem a kijelző teknológiájára is de ez másik téma mivel vásárlásnál a képminőség a lényeg (Nincs mindenki tisztában a teknológiai háttérrel van aki a led tv re is plazmát mond (találkoztam ilyennel.). Nagyon alaposan meg kell nézni az adatokat. Egyébként amit az előttem szóló linkelt szerintem is jobb választás.
2013. jún. 7. 19:32
 13/13 A kérdező kommentje:
Amit Ricsi linkelt, 99%, hogy TN paneles, és akkor nem jó :/
2013. jún. 7. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!