Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora méretű monitort...

Mekkora méretű monitort javasoltok játékra? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

22-27" között gondolkodom, és egy ismerősöm azt mondta, hogy 27"-os monitoroknál már nem olyan szép a 1080, mint a 23"-osnál.

Körökre osztott stratégiától FPS-nel át az autóversenyig mindenre használnám.

Árban viszont egész nagy ugrás van 23 és 27 között, viszont azért nem akarok többet fizetni, hogy utána ne legyen szebb az összkép.

Kerestem videókat is ezzel kapcsolatban, nem sok sikerrel.

Remélem tud valaki segíteni, köszi!

2013. jún. 7. 12:50
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ha valaki konkrét monitort is tud ajánlani, és hozzáírja, hogy szerinte miért az a legmegfelelőbb, azt megköszönném! :)
2013. jún. 7. 13:01
 2/13 anonim ***** válasza:
szerintem a 24"-os az ideális,de egy 22"-os is bőven elég(legalább is nekem)
2013. jún. 7. 13:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Javaslom a 43" annál nincs jobb (Tapasztalat...)

Egyébként tök mindegy mekkora mivel a full HD igazán lényegtelen szempont. Ha a nagy monitor (27") Mondjuk 10000:1 es kontrasztal bír led es a háttér világítása (Vagy esetleg amoled monitor de mondjuk az ritka és irtó drága.) keveset fogyasztés full HD (Mivel ez gondolom kell neked még ha teljesen felesleges is csak az árát növeli) akkor minden kép azt mivel a kicsi lehet, hogy olcsóbb de sokkal roszabb a képe például van neki 1000:1 kontrasztja HD kijelzője ccfl háttér világítással nagyobb fogyasztással...Az, hogy mekkorát szeretnél te döntöd el mivel a nagy is tud ugyan olyan képet adni mint kicsi és fordítva is. Hogyha igazán jó vételt akarsz akkor vagy veszel egy minőségi 23" osat ami tényleg olyan mint amilyenre szükséged van vagy pedig veszel drágán egy nagyobbat ami lehet sokkal rosszabb képet ad de élethűbb a nagyobb méret miatt...(Nagyjából mindegy a méret...) Itt van egy kis összehasonlítás Döntsd el te melyik érné meg jobban és milyen méretben szeretnél (Kicsit a barátod megcáfolására törekedtem sorry) 1. Samsung T24B301EW 2. ACER LED Monitor 27" V275HLABID, 1920x1080, 300cd/m2 6ms, 100M:1, DVI, HDMI, VGA Árban a kettő alig egy 10 est különbözik és a nagyobbnak talán jóval jobb képe is van. (Mondjuk a kontraszt aránya kacsa XD de attól még jobb van neki.) De mindegy végül is azt akartam ebből kihozni tehát, hogy amelyik méret tetszik amellett tedd le a voksod. Egy egész heti olvasmányt össze lehetne írni melyik miért jobb de fölösleges.

2013. jún. 7. 13:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Ui ezek drágább monitorok pusztán összehasonlítási alapok.
2013. jún. 7. 13:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Eredetileg egy 23" LG IPS-t néztem ki 50K-ért, aztán jött az ötlet, hogy legyne 3d monitor, akkor egy 23" passzív 3d-t néztem ki, de mivel lefelezi a passzív 3d a felbontást, ezért elzárkóztam tőle, aktív 3d-t meg nem találtam olcsón, ezért maradok az első pontnál, és tartok tőle, hogy az ismerősöm irigységből mondta, hogy ne vegyek nagyobbat, mint 23", mert neki is csak 22 van... ezért gondoltam, hogy megkérdezem...
2013. jún. 7. 13:35
 6/13 anonim ***** válasza:
22-es IPS paneles moitorok már vannak 35k körül is újan,jó paraméterekkel...
2013. jún. 7. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Jó ötlet volt. A 3D egyébként még felesleges mivel szinte semmi sem támogatja az átkonvertált kép pedig :/ ....

Tehát szerintem egy 27" os jobb választás lenne mint egy kisebb, csak jól kell körülnézni és a lehető legjobbat venni a kereteiden belül. Amire figyelj:

Kontraszt: Minél nagyobb annál jobb de nézd meg a képét a boltban mivel mindig kacsa értéket adnak meg (Csak akkor, hogyha ilyen milliós és a feletti kontrasztarányt adnak meg.)

Fogyasztás:Ha nem szeretnéd, hogy ne legyen magasabb a villanyszámla a led monitor ajánlott a ccfl csöves lcd felejtős.

Használt-e:Sose vegyél használtat a tápja hamar feladja.

Csatlakozók: A gépedben legyenek a monitorral megegyező csatlakozók.

Kinézet: Amelyik tetszik :)

Előző voltam :)

2013. jún. 7. 13:45
 8/13 anonim ***** válasza:
hopp közben írtak előző előtti XD
2013. jún. 7. 13:46
 9/13 A kérdező kommentje:

IPS paneles lesz mindenképpen, és új...

27"-os méretben melyiket ajánlod?

Én ezt tudnám elképzelni: [link]

Ez elég ígéretesnek tűnik.

2013. jún. 7. 13:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Valószínű pont ezekre a kontrasztarányokra vonatkozott az a kijelentés, hogy 1M felett valószínűleg kacsa. Nézelődök egy kicsit, ha találok valamit, írok.
2013. jún. 7. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!