Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dell Inspiron 1525 laptop...

Dell Inspiron 1525 laptop S-Video kimeneten, scart átalakítóval nem jelenik meg semmi a tv-n. Javaslatok?

Figyelt kérdés

Tudna valaki segíteni ebben? Próbáltam többféle kábelt és több tv-n is.

A laptopban Intel Pentium Dual Core processzor van, Intel Mobile GMA X3100-as videókártyával, ami 256 MB-ot használ.

2013. jún. 6. 17:45
 1/4 CspCsj ***** válasza:

1. Kábelezés majd utána TV-n beállítani a megfelelő csatornát.

2. Laptopon asztalon jobbegérgomb:

Win7-nél Képernyőfelbontás -> Észlelés

XP-nél Tulajdonságok -> Beállítások fül -> A 2-es jelzésű képernyőn jobbegérgomb -> Csatlakoztatás

Utána beállítható, hogyan helyezze el a monitorok képeit, kiterjesztve egymás mellett, vagy klónozva stb.

2013. jún. 7. 12:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válszt, ezt már megtettem, de sehogyan sem jelenik meg kép a tv-n. Azóta találtam cikkeket erről, kicsit bonyolultabb a dolog, mint gondoltam:

1. A boltokban nem megfelelő kábeleket árulnak.

2. Ha a kábel megfelelő, utána be kell állítani a pontos frekvenciát (50Hz), külön programmal, azért, hogy a tv értelmezni tudja a jelet.

3. 7.000-ért kapható plug&play átalakító modul, ami kicsit sok nekem.

2013. jún. 8. 09:58
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Ha használsz ilyesmit IN-re állítsd:

[link]

Hz-eket nem szükséges állítani, nálunk sem változott ha 50-60 közt állítgattam, csak a TV-szabvány legyen PAL-B/G (bár ez általában automatikus), ha más akkor is látsz képet, de a színekkel szokott gond lenni.

Fontos: bár nálunk a TV a SCART bemeneteket EXT1-EXT2-n jelzi, de ha a fenti képen látható SCART átalakítóval kötjük össze (S-Video kábellel) akkor az EXT csatornákon nem látszik semmi, de ha továbbmegyek az S-Video csatornára akkor ott egyből működik.

(TV-nken a külső csatlakozók csatornái: EXT1, EXT2, AV, S-Video - érdekesség, hogy S-Video csatlakozó nincs a TV-n)

2013. jún. 8. 10:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom!
2013. jún. 9. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!