Dell Inspiron 1525 laptop S-Video kimeneten, scart átalakítóval nem jelenik meg semmi a tv-n. Javaslatok?
Tudna valaki segíteni ebben? Próbáltam többféle kábelt és több tv-n is.
A laptopban Intel Pentium Dual Core processzor van, Intel Mobile GMA X3100-as videókártyával, ami 256 MB-ot használ.
1. Kábelezés majd utána TV-n beállítani a megfelelő csatornát.
2. Laptopon asztalon jobbegérgomb:
Win7-nél Képernyőfelbontás -> Észlelés
XP-nél Tulajdonságok -> Beállítások fül -> A 2-es jelzésű képernyőn jobbegérgomb -> Csatlakoztatás
Utána beállítható, hogyan helyezze el a monitorok képeit, kiterjesztve egymás mellett, vagy klónozva stb.
Köszi a válszt, ezt már megtettem, de sehogyan sem jelenik meg kép a tv-n. Azóta találtam cikkeket erről, kicsit bonyolultabb a dolog, mint gondoltam:
1. A boltokban nem megfelelő kábeleket árulnak.
2. Ha a kábel megfelelő, utána be kell állítani a pontos frekvenciát (50Hz), külön programmal, azért, hogy a tv értelmezni tudja a jelet.
3. 7.000-ért kapható plug&play átalakító modul, ami kicsit sok nekem.
Ha használsz ilyesmit IN-re állítsd:
Hz-eket nem szükséges állítani, nálunk sem változott ha 50-60 közt állítgattam, csak a TV-szabvány legyen PAL-B/G (bár ez általában automatikus), ha más akkor is látsz képet, de a színekkel szokott gond lenni.
Fontos: bár nálunk a TV a SCART bemeneteket EXT1-EXT2-n jelzi, de ha a fenti képen látható SCART átalakítóval kötjük össze (S-Video kábellel) akkor az EXT csatornákon nem látszik semmi, de ha továbbmegyek az S-Video csatornára akkor ott egyből működik.
(TV-nken a külső csatlakozók csatornái: EXT1, EXT2, AV, S-Video - érdekesség, hogy S-Video csatlakozó nincs a TV-n)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!