Miért nem kapcsolt be a gépem?
Aludtam egy órát és míg aludtam, addig volt egy vihar. Gondolom volt áramszünet is, mert kikapcsolt a gép. Az volt, hogy kapcsoltam volna be a gépet, de nem kapcsolt be.
Letettem a gépet a földre az állványról és levettem az oldalát. Akkor megnyomtam a bekapcsoló gombot és egyből bekapcsolt. Miért?
Szóval miért nem kapcsolt be addig, amíg fent volt az állványon? Többször is próbáltam és semmi sem történt.
Előre is köszi a válaszokat!
Passz.
Ha vissztaszed bekapcsol?
Valószínű kapott egy áramlökést és egy ilyen biztonsági cucc aktivált benne ami lekapcsolta a tápot az áramról.
Valószínű hogy amikor először benyomtad a gombot még nem csinált semmit, de másodjára már belőtte magát.
Ezt így nem lehet megmondani. Én ezért használok szünetmentes tápegységet hogy ha jönne a vihar vagy adódna áramszünet akkor se legyen gond főleg az adatveszteség miatt és ne álljon le hirtelen, mert ha jelez a szünetmentes akkor van kb 20 percem szabályosan kikapcsolni és áramtalanítani. És volt hogy a húgom akkor gépezett amikor 2-3 éve volt egy hatalmas vihar itt és közelbe csapott a villám és akkor a szünetmentesnek volt köszönhető hogy nem vitte el a gépét a villám, hanem a szünetmentes befogta azt, igen de a szünetmentest lehetett kidobni mert néhány kondi kifolyt benne, és már nem lehetett megmenteni. Szerencse volt mert inkább egy 15 ezer forintos kár mint egy 120 ezer forintos. Mert a gép akkor még elég új volt. szerencse volt ez inkább.
De azaz érdekes, hogy nem másodjára, hanem kb tizenötödjére kapcsolt be és azután, miután leemeltem az állványról és letettem a földre.
Amúgy velem olyan érdekes helyzet történt, hogy régebben gépeztem vihar közben. A közelben csapott a villám és elment az áram is. Közben egy nagy durranást hallottam. Akkor azt hittem, hogy kintről jött a hang.
Másnap bekapcsoltam a gépet és szerencsére működött, egy dolgot leszámítva. A villámlás miatt tönkrement az alaplapi hálózati kártyám és a modemem.
Vennem kellett egy háló kártyát 1000 forintért és egy új modemet, ami ha jól emlékszem 6000 körül volt.
Csoda, hogy a gép nem ment tönkre, mert egy 400 W-os Eurocase táp volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!