Nem értem. Mi e különbség a 775-ös procik között?
Na sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-8I945P-G alaplapom.
Benne egy Pentium D 805 őslelet proci.
Van egy Core2Duo-m. Amit ugye nem támogat. De miért? Ugyan olyan, mint a Pentium D...
De mi az hogy nem támogat? Mi a különbség mondjuk egy G41 és egy 945P-chipset között? Miért nem támogatja?
Ugyanannyi lába van, ugyan ott vannak a lábak. Nem értem.
Fizikailag lehet valami ugyan az, ha nem ugyan az a technológia. A Pentium D még a Pentium 4 korszakáról ismert NetBurst mikroarchitektúrára épül, viszont a C2D már a Core mikroarchitektúrára. Erre sok régebbi chipset egyszerűen elektronikailag nincs felkészítve.
Egy BMW -től sem várhatod el, hogy kompatibilis legyen a Trabant alkatrészekkel, hol ott mind a kettő ugyan az: vagyis autó.
Amúgy a i945P kompatibilis a Core 2 -esekkel, de csak a régebbi 65 nm -egy gyártástechnológiával gyártottakkal, így csak a 45 nm -esk nem játszatnak:
Egyszóval lehet hogy csak egy BIOS frissítés választ el téged a boldogságtól.
Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy mondjuk mi a különbség egy bicikli és egy elefánt között?
Miért lenne öslelet egy Pentium D 805?
Második vagyok. Nem értem mi őslelet neked egy Pentium D 805-ön. Bakker én örülnék, ha olyan lenne az asztali gépemben... Habár nem mindenkinek tellik jobb asztali gépre... Nekem mondjuk még mindig a 7-8 éves Athlon 64 3500+ om van... Na akkor ez milyen őslelet, hm?
És lám sokkal gyorsabb mint egy koszos Pentium 4 3GHz.
Miért lenne olcsóbb egy AMD alaplap?
Míg egy Ivy i5-t nyugodtan beletehetsz egy 15 ezres B75-s lapba,addig a vele NAGYJÁBÓL egy szinten lévő FX8xxx-hez már dukál egy 20 ezres lap.
Ó tényleg? Bocs, hogy nincs pénzem újabb gépre :) Dejó...
Nincs akkora kereset, hogy megengedhetnénk magunknak... Ez van, ezt kell megszokni... Amúgyis egy 2 magos proci az már mégiscsak valami... Akkor mondd, hogy őslelet, amikor egy 1.1GHz-es 1 magos Celeronnal dolgozol!
Tudd meg milyen egy igazán lassú gép... Core 2, Pentium D 2 magos... Ezek végképp nem lassúak... Ha már 2 mag... Nekem eddig 2 magos procival nem volt dolgom... De ősleletekkel igen (Celeron 600MHz - 1.3GHz)
#8:
Te miért beszélsz arról amiről fogalmad sincs?
A pentium d nagyon lassú. Egy core2 hozzá képest űrhajó.
Mit hozol fel celeronokat, nem ez volt a kérdés.
Pláne nem az, hogy neked mi számít lassúnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!