Melyik a jobb alaplap ASROCK vagy GIGABYTE . és miért?
Márka=gyártó ugyanaz..kedves barátom,nem kell már kimutatnod az értelmiségi szintedet mert már tudom hogy milyen... nem érted??
Melyik a jobb alaplap ASROCK vagy GIGABYTE . és miért?
2 gyártó igen és? de mind kettő csinál alaplapot...
és melyik a jobb gyártó,drágalátos barátom...?-.-' csak neked így kérdezem mert más az biztos hogy tudja miről van szó...vagy ha nem tudod lépj le. csácsáá
100%, hogy a GIGABYTE! Nekem volt mindkettő.
Az AsRock egy kalap kaki. Még a csatlakozói is (Például P-ATA) úgy vannak kialakítva (az enyémen konkrétan, mert csak saját tapasztalatból beszélek), hogy ferde a tok, nehezen megy bele a 20 éve szabványos ATA-133 -as csatlakozó!
Az alaplaphoz kaptam 2db SATA adatkábelt, amik pedig nem biztosítottak (bármikor kihúzódhat a meghajtóból, nincs rajtuk az a ki laprugó, ami a GIGA-ához kapott kábeleken rajta van)
Ezen kívül: A GIGABYTE már régóta használja a Cool & Quiet technikát. Ez a szutyok AsRock meg nem képes automatikusan szabályozni a CPU venti fordulatát. De még csak az órajelet is kizárólag akkor csökkenti lejebb, ha túlmelegedésbe kezd a CPU.
A GIGABYTE-eken REALTEK hangkártya van, 99%-ban HD hangkártya! (Mértem is oszcilloszkóppal, és 80kHz-es szinuszjelek is kijönnek. Nagyon fejlett a hangvezérlő panelje) Támogatja a MULTI-STREAM felvételt, sőt digitálisan irányérzékennyé lehet tenni a mikrofon rendszert (2db mikrofon szükséges hozzá, de 2500Ft-ból megvan a kettő!) Az AsRockban pedig AC97 , vagy valami ilyesmi szutyok pihen. Éppen hogy equalizer van a gyári programjai között, de mai napig nem tudtam átállítani a hangkártya mintavételezését az állítólagos HD minőségre...
Viszont SPDIF van rajta (de ez manapság mindegyiken van)
Úgyhogy a GIGABYTE-ről csak jókat tudok mondani. Sajnos most befürödtem az olcsó szar AsRockkal. Remélem elég meggyőző voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!