Milyen márkákból lenne érdemes SSD-t venni?
Mostanába "Upgrade-elem" a gépemet, és szeretnék bele vásárolni egy SSD-t. 128-256gb-osat. Nagyobb nem kel.
Melyik márkákban érdemes kutatnom?
Én a Samsung 840Pro-ra figyeltem fel(256), meg Kingston HiperX, Corsair 240 SSD Force3 GS, Intel 520 240, OCZ Vector 256.
Milyeneket ajánlotok még?
nálam asztaliban 256os ocz agility 4es van (kb fél éve vettem 45ért amikor ez volt az egyik legolcsóbb a piacon), laptopban 250es samsung 840 (sima TLC-s, nem a drágább MLC-s Pro verzió, kb 2 hónapos kicsivel több mint 40ért)
mindkét jószág hatalmas ugrás volt vinyós rendszerhez képest, de egymáshoz viszonyítva legalábbis olvasásnál (szekvenciális és véletlenszerűnél is) érzésre szinte semmi különbség nincs a kettő között, de egy ssd-t főleg ezért vesz az ember. írásnál samu azért érzésre is lassabb a TLC cellák miatt (~400 MB/s helyett ~250 MB/s szekvenciális írásnál)
egyébként nézz körül Prohradver idevágó fórumában ( [link] )
Én a samsung 840 pro-t venném a helyedben, már csak a vezérlő miatt is.
Nekem jelenleg samsung 830 64 gb ssd-m van, ezerszer stabilabb mint uncsitesóm agilityje.
"ezerszer stabilabb mint uncsitesóm agilityje."
És mire alapozod ezt a feltételezést?
Lehet hogyha megfelelő AHCI drivert használnának nekik is stabil lenne...
Ez jó kérdés föntebb föl is tettem hogy mit jelent az hogy 1000x stabilabb mint az Agility. de eddig egy értelmes választ nem kaptunk.
Miben stabilabb??? összeomlik a rendszer? nem. visszaesik a sebesség? nem tapasztaltam ilyet. nem lehet írni vagy olvasni? ilyet sam tapasztaltam. akkor miért nem stabil?
A rendszer nem fagy, és nem indul újra random. A legfrisseb firmware van az OCZ-n és igy csinálja, kivan kapcsolva minden energia takarékos szar. Hiába.
És tuti h az mert az én gépemben is ugyan azt csinálja, visszaküldtünk gariba, kicserélték és azzal is. Szóval bárki bármit mond SAMSUNG SSD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!