Pentium E5400 2magos procihoz érdemes-e egy izmosabb videókártyát berakni. Lényegében: a proci elbírna e egy erősebb kártyát normálisan?
Geforce 9600 gt + van jelenleg, a gyárilag húzott verzió, kicsit már öregszik, és nem titkolt vágyam h a nemrég kijött játékokkal játszam, pl: metro last light és a társai
nem maxon akarom én húzni, csak h eldöcögjön rajta normál felbontásban egy 20-25 fps mellett
1140x900
és igen, minden a gyári, én nem kinlódok vele h piszkáljam, sztem nem éri emg
Igen, az lett vna
Nem nagyon érek rá tunningal foglalkozni, meg jó az ha stabil, én nem kockáztatok, jó régóta benne ketyeg, szeretém ha ott is maradna
Nem kötekedésből, de játszani van időd, de a gépedből kihozni a maximumot már nincs? :)
Nem akarlak semmire sem rábeszélni, a tuning saját felelősség. Alap órajelen nálam 1 proci se ment az elmúlt 10 évben, instabilitást mégsem tapasztaltam soha. A wolfdale magos cpu-k szinte kérik a húzást. :D Volt E5200-asom, 2,5ghz helyett vígan ment 4ghz-es. 0-24-ben nem használtam így, de mutatja mit tudnak ezek. Az E5400-as szűk keresztmetszet lesz egy 6770 mellett. Én egy 4830 mellett cseréltem az E5200-t Phenom II-re és érezhetően gyorsult a gép.
#16 +1
Ezek az E sorozatú procik szinte tényleg kérik, követelik hogy húzzák őket. Fesz. emelés nélkül is több 100 mhz-t lehet rajtuk húzni. Nekem e6400 asom van, 2.13ghz-s. Jelenleg 2.9ghz-n megy. És ami a meglepőbb hogy nem kellett a feszhez nyúlnom. Alapfeszültségen megy. Mellette egy hd 6770 es kártya van. 2.3-2.4ghz-n ki is tudja pörgetni. Alap ghz-n nem. Szóval az e5400-ason kell húzni rendesen majd.
Oké, meggyőztetek, akkor ha lesz néhány szabad órám, megcsinálom majd
köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!