Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a baj a DVD/CD meghajtókkal?

Mi a baj a DVD/CD meghajtókkal?

Figyelt kérdés

A Sims játékomhoz próbáltam helyet csinálni a gépre. Egyik pillanatról a másikra a gépem nem érzékelte a D és az E meghajtókat, pedig csak a Program Files mappából törölgettem, és abból is ha jól emlékszek csak játékokat, illetve felesleges programokat.

Utána lefuttattam a Spybot Search & Destroy programot. Az letörölt pár dolgot. Arra már nem emlékszek, hogy a hiba ez előtt vagy ezután történt. De ha jól emlékszek akkor még ezelőtt. De mikor kérte, hogy indítsam újra a gépet, akkor vagy 20 kis fekete ablak bejött (kernel32.dll cmd) és kiírt 1-2 hibát. Végül visszaállítottam tegnapra a rendszert és a programba is van egy visszaállítás. Azt is megcsináltam. Ezután már megszűnt az a kis fekete ablakos probléma. De a CD/DVD meghajtókat még mindig nem érzékelte. Kipróbáltam, hogy a virtuális meghajtók működnek-e (daemon tools, ultraiso, poweriso). Egyikse működött. Utóbbi kettőnél azt írja, hogy az alkalmazáshoz nem megfelelő operációs rendszert használok. Egyik programot se tudtam újratelepíteni. Letöröltem őket, de telepítésnél azt írja, ki hogy a ...exe hibát észlelt ezért leáll... Megnéztem az eszközöknél a Pioneer meghajtómat annál ezt írja ki: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)

Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.

Aztán próbáltam felrakni drivert hozzá a pioneer oldaláról és máshonnan is. Bármelyik verziót is raktam fel mindenhol hibát írt ki. Ezután fogtam magam és felraktam a legújabb SPTD verziót. De még mindig nem volt jó semmise. Aztán letöröltem az egész eszközillesztőt a dvd/cd meghajtóhoz. Mikor újraindítottam a gépet felrakta magától és már érzékelte is a total commander, de csak a d meghajtót. e meghajtót nem érzékelt. A sajátgép még a d meghajtót se viszi. Beraktam cd-t azt is viszi már a Total Cmd. A virtuális meghajtók még mindig nem működnek, se az e meghajtó, se a sajátgépbe az e és d meghajtók. Próbáltam már kihúzogatni a kábeleket, de az se segitett.

Megjegyzés: A dvd/cd írom már régóta nem működik.

2013. máj. 19. 19:06
1 2
 1/15 levis56 ***** válasza:
Tapasztalatom szerint vagy újra telepíted az op-rendszert,vagy a biztonsági másolatot használd.Kitörölhettél olyan alkalmazásokat ami az op-rendszer működéséhez elengedhetetlen,így hiába rakod egy korábbi visszaállítási pontra ami ki van törölve azt nem tudod használni ha csak nem telepíted újra a hibaüzenetben szereplő DLL-t.
2013. máj. 19. 20:02
 2/15 levis56 ***** válasza:
Amikor helyet csináltál a játékodnak akkor törölhettél ki valamit és ezek a beállítások az újraindításnál léptek életbe nem a kémprogram irtód futtatása miatt van a hiba.Nekem a Revo Uninstaller használata után szoktak eltünni alkalmazások a gépről,ha használod csak óvatosan!
2013. máj. 19. 20:10
 3/15 A kérdező kommentje:
Most megpróbáltam felrakni játékot és azt írja ki, hogy a setup.exe hibát észlelt, ezért leállt... gondolom ezért nem engedte az iso emulátorokat is felrakni. A program nagyon kevés dolgot törölt le, leginkább honlapokhoz tartozó dolgokat. Azt teljesen vissza tudtam állítani, mert csinált róla biztonsági másolatot, így valószínűleg én ronthattam el. De miért tartalmaz ennyire fontos fájlt a Program Files mappa? Számomra ismert programokat törölgettem le. 99%-át el is indítottam, hogy megtudjam mi az, nehogy olyat töröljek le, ezért is nem értem, hogy miért történt ez a gond.
2013. máj. 19. 22:01
 4/15 A kérdező kommentje:
Viszont ami nekem furcsa, hogy eddig ha beléptem a C meghajtóba, akkor mindig egyből lefagyott az ablak, de mától nem csinálja ezt.
2013. máj. 19. 22:02
 5/15 levis56 ***** válasza:
Gondolom a fájlokhoz rendelve vannak alkalmazás használatához tartozó dll-ek fájl telepítő dll fájl megnyitás dll törléshez külön dll stb ha az egész fájlmappát törlöd akkor ezeket az alkalmazásokért felelős dll és exe dolgokat is viszi.Windows update-n vagy google keresőben álltalában megtalálhatók ezek a hibajavítók.
2013. máj. 20. 08:13
 6/15 levis56 ***** válasza:
Esetleg ha a reg adatbázisban törölsz akkor szokott eltünni az alkalmazás parancsok.
2013. máj. 20. 08:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket! Akkor annyit kéne, hogy az E meghajtót kéne valahogy visszahozni és azt a programot amibe van a setup.exe (install shield wizard talán?). Utóbbit le lehet tölteni valahonnan? E meghajtót hogyan tudnám visszahozni? Az eszközöknél érzékelte egy ideig, de már nem érzékeli.
2013. máj. 20. 11:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom a windows frissítést se megcsinálni, mert minden telepítésnél azt irja ki, hogy a ...exe hibát észlelt ezért leáll.
2013. máj. 20. 11:24
 9/15 levis56 ***** válasza:
Ezt az exe csomagot kell letölteni ami a hibaüzenetben szerepel.Google keresőbe írd be,töltsd le majd a megfelelő helyre telepítsd.
2013. máj. 20. 11:44
 10/15 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mostmár nem setup.exe hibát ir ki, hanem olyan hibát ami a letöltött program/játék neve. pl. recuva.exe hibát észlelt..., genuinecheck.exe hibát észlelt stb.
2013. máj. 20. 11:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!