Mi a baj a DVD/CD meghajtókkal?
A Sims játékomhoz próbáltam helyet csinálni a gépre. Egyik pillanatról a másikra a gépem nem érzékelte a D és az E meghajtókat, pedig csak a Program Files mappából törölgettem, és abból is ha jól emlékszek csak játékokat, illetve felesleges programokat.
Utána lefuttattam a Spybot Search & Destroy programot. Az letörölt pár dolgot. Arra már nem emlékszek, hogy a hiba ez előtt vagy ezután történt. De ha jól emlékszek akkor még ezelőtt. De mikor kérte, hogy indítsam újra a gépet, akkor vagy 20 kis fekete ablak bejött (kernel32.dll cmd) és kiírt 1-2 hibát. Végül visszaállítottam tegnapra a rendszert és a programba is van egy visszaállítás. Azt is megcsináltam. Ezután már megszűnt az a kis fekete ablakos probléma. De a CD/DVD meghajtókat még mindig nem érzékelte. Kipróbáltam, hogy a virtuális meghajtók működnek-e (daemon tools, ultraiso, poweriso). Egyikse működött. Utóbbi kettőnél azt írja, hogy az alkalmazáshoz nem megfelelő operációs rendszert használok. Egyik programot se tudtam újratelepíteni. Letöröltem őket, de telepítésnél azt írja, ki hogy a ...exe hibát észlelt ezért leáll... Megnéztem az eszközöknél a Pioneer meghajtómat annál ezt írja ki: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.
Aztán próbáltam felrakni drivert hozzá a pioneer oldaláról és máshonnan is. Bármelyik verziót is raktam fel mindenhol hibát írt ki. Ezután fogtam magam és felraktam a legújabb SPTD verziót. De még mindig nem volt jó semmise. Aztán letöröltem az egész eszközillesztőt a dvd/cd meghajtóhoz. Mikor újraindítottam a gépet felrakta magától és már érzékelte is a total commander, de csak a d meghajtót. e meghajtót nem érzékelt. A sajátgép még a d meghajtót se viszi. Beraktam cd-t azt is viszi már a Total Cmd. A virtuális meghajtók még mindig nem működnek, se az e meghajtó, se a sajátgépbe az e és d meghajtók. Próbáltam már kihúzogatni a kábeleket, de az se segitett.
Megjegyzés: A dvd/cd írom már régóta nem működik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!