Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus alaplap, de milyen...

Asus alaplap, de milyen processzor?

Figyelt kérdés

Adott egy régivágású Asus P5RD1-VM alaplap benne egy számomra definiálhatatlan 3.9 GHz-es Intel procival. Sajnos kevésnek bizonyult, így megérett egy cserére. A tervek szerint lap marad, ami eléggé lecsökkenti a választható cpu-k listáját, főleg hogy egy ilyen régi alaplapról beszélünk. A két magot erősen indokoltnak érzem, csak azt nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb választás az alábbi listából, ugyanis sajnos ezeken kívül nem tud összebarátkozni egyikkel se a deszka (elvileg).

A másik keresztkérdés, hogy gyártják-e még ezek közül bármelyiket is, vagy csak a használtpiacra számíthatok?

A lista: [link]

2013. máj. 14. 20:43
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocs, elirtam. A szóban forgó cpu 2.9-en ketyeg.
2013. máj. 14. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:
ezek nagyon-nagyon régi és elavult processzorok,ideje lenne váltani minimum am2+-ra,esetleg am3+ vagy lga 1155 mert erre a lapra már nagyon nem éri meg rááldozni bármi pénzt is...
2013. máj. 14. 20:51
 3/4 Nosco ***** válasza:
Használt piac újonnan nem hiszem, hogy szerzel bele procit. A másik rossz hírem, hogy a két magot felejtsd el nem támogatja az alaplap. Én a helyedben gyűjtenék és összeraknék egy erősebb gépet.
2013. máj. 14. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Elsőnek dobj fel egy AIDA64-et, torrent oldalakon elérhető. Azzal meg tudod nézni milyen a mostani CPU-d.

Amúgy Pentium D processzorokat nézegess a lista végéről, használtan 4-5 ezer forint, alap netezős gépbe mondjuk jó lesz, de csodákat ne várj tőle.

Plusz a processzor mögött ott van az ajánlott BIOS típusa is, azt mindenképpen frissítsd, hogy naprakész legyen.

2013. máj. 15. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!