Ha 35 bad sectort talált a sentinel a vinyómon akkor nagy a baj? Mi a teendő ilyenkor?
Olvastam a HDD Regenerator-ról, de sokan azt mondják semmi értelme. Csak dísz... Most akkor a logikai hibákat javítja valami, és nem csak ideiglenesen? Mert akkor nem érdekel. Mennyire nagy gond ez a 35? 1 hónapon belül tönkremegy??
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
Majd figyelem akkor, hogy változik-e a helyzet, de gondolom ez a kezdete valaminek. Legalábbis többek azt mondják.
Megnéztem a felhasználó konfigban a dolgokat, de én ahhoz nem értek... Nem tudom mit is kéne ott állítani sajnos :(
Azt kellene,hogy minden "nem konfigurált" legyen (alapértékek)
Viszont nem tudhatom, hogy aki telepítette, hogyan állította be azt a fiókot, amivel bejelentkezel.
Itt nézz körül,
itt tudsz jogokat adni annak amivel be vagy jelentkezve pl.: programok hibakeresése: rendszergazdák és konfigurálod, hozzáadod azt a fiókot amivel be vagy jelentkezve. (sokmindennek van nem néztem végig)
Sikerült lefuttatnom a parancsot. Egyszerűen csak rendszergazdaként indítottam ahogy írtad!
Igen a külső program baromságot csinált, hiszen csak a C: meghajtómon munkálkodott "eleget", a d:-n és az E:-n végigszaladt 10 sec alatt. Most pedig elindítottam külön a D:-n és már 10 perce csinál vmit... :)
Eltarthat egy darabig, a lemezterülettől függően, viszont ha kijavítja, akár jelentős gyorsulást érhetsz el!
fontos az /f/r/x kapcsolók.ezzel adod meg hogy leválassza, keresse meg a hibákat (a szabad területen is) és javítsa is ki. 5 lépésben kell ,hogy megtegye! Ha olyan lemezen csinálja amin nincs rendszerfájl akkor nem kér újraindítást.
A gép sebességétől is függ de egy 200Gb- 1- 1,5 óra is lehet, míg minden egyes szektort végignéz .Írhattam volna előbb is,hogy akkor indítsd, mikor nincs szükséged a gépre....most már mindegy, hagyd lefutni.
Végeztem mind a 3 partícióval, de a HDD Sentinel szerint semmi változás... Valami tesztet le kell vele futtatnom, vagy nem értem miért nem változnak a számok? Ha fizikai hiba, akkor gondolom kicsit durvább lenne, és nem nyitna meg dolgokat, nagyon zörögne, a vinyó, stb... de ilyenek nincsenek, a sebessége is megfelelőnek tűnik.
Miért nem tűnt el a 35 hiba?
Simán futtasd le: (ez gyorsabb) chkdsk C:
Ha nem ír hibát akkor ne foglalkozz vele.
Nekem 100/ -ra ír egy lassan 10 éves lemezt, valamiért nem hiszek neki, (kerreg,hangos, eseménynaplóban vezérlési hibát ír...)! chkdsk igaz nálam nem ír hibát!
Smart -al kihagyja a hibás szektorokat,így nem veszel észre sokmindent, egy teljes lemezen rengeteg szektor van 8 MB kb. 16 ezer szektor szóval ne foglalkozz vele, csak ha a száma növekszik.
Az a baj, hogy minden ilyen ötletelés csak időhúzás. A sérült szektorok megjelenése egy folyamat kezdetét jelentik. Lehet vele ideig-óráig orvosolni a problémákat, de mindig újabb hibás szektorok fognak keletkezni.
Amint az anyagi lehetőségeid engedik szerezz be egy új HDD-t és ments!
Értem. Köszönöm Szépen a segítséget!!! Nagyon rendesek vagytok!!!
Üdv. mindenkinek! :)
"Az a baj, hogy minden ilyen ötletelés csak időhúzás"
"egyértelmű" a válasz vegyél újat...
Amíg javítható szektorok vannak rajta addig teljesen felesleges, pénzkidobás, de van aki szórhatja a pénzt, bár az nem kérdez és próbálgat, hanem vesz egy másik gépet.
itt a hiba jellegének megállapítása volt a lényeg, mert semmi nem utal arra hogy fizikai, vagy logikai a sérülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!