Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha 35 bad sectort talált a...

Ha 35 bad sectort talált a sentinel a vinyómon akkor nagy a baj? Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Olvastam a HDD Regenerator-ról, de sokan azt mondják semmi értelme. Csak dísz... Most akkor a logikai hibákat javítja valami, és nem csak ideiglenesen? Mert akkor nem érdekel. Mennyire nagy gond ez a 35? 1 hónapon belül tönkremegy??

Kérlek segítsetek!

Köszönöm!

2013. máj. 11. 01:44
1 2 3
 1/21 fersk ***** válasza:
68%
Adatmentés. Miután jobb nem lesz, új HDD.
2013. máj. 11. 01:47
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
javítsd a hdd regenerátorral, jó prog az. csodákra nem képes de egy próbát megér.
2013. máj. 11. 01:47
 3/21 A kérdező kommentje:
De most ez a 35 tényleg olyan sok? Mert adatvesztést meg ilyesmi hibákat nem tapasztalok...
2013. máj. 11. 02:10
 4/21 anonim ***** válasza:
27%
Nem, de ha terjed, akkor kuka.
2013. máj. 11. 02:21
 5/21 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor veszek egy vinyót. Van olyan jó-árban ami bírja rendesen?? Nem akarom két évente kicserélni... Most is újraraktam a win-t, várva, hogy a formázás majd eltünteti ezt a sz@art, de nem... :) És ha veszek winchestert rakhatom újra megint :S

1 TB-os érdekelne, és az ár olyan 50-60 font környéke (Angliában élek, Manchester). Mehet kicsit magasabbra is az ár, ha megéri, bár ne túl sokkal. Minden megoldás érdekel, mondjuk külső, ha van olyan mint a belső, stb... Ti jobban tudjátok.

Konfigom (gondolom ez sem mindegy):

CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 4x3215 MHz

Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3

Memória: 4 GB DDR3 SDRAM

Videokártya: Sapphire HD5870 VAPOR-X (1GB)

Táp: Cooler Master Real Power 620W Modular

HDD: 500 GB, 7200 RPM, SATA-II

DVD-ROM: Optiarc DVD RW

Hangkártya: Realtek High Definition Audio

2013. máj. 11. 02:36
 6/21 csacsi2 ***** válasza:
36%

Vannak javítható szektorok is. ezt a windows beépített lemezkarbantartójával is ki lehet javítani, a fizikai jellegü hibás szektorokat nem.

futtasd le a következőt:

futtatásba beírod: cmd

parancssorba: chkdsk: c: /f/r/x

ahol a C: a meghajtó betüjele.

Amennyiben rendszerfájlok vannak rajta újraindítást kér (nyomj egy "I"gent) és akkor fog lefutni (hagyd lefutni, ne nyomj gombokat)

Majd nézd meg ismét mit ír a HDDsentinel, ha szerencséd van akkor eltűnnek a hibás szektorok, ha nincs fizikai a gond.

2013. máj. 11. 08:01
 7/21 A kérdező kommentje:

Próbáltam már lefuttatni ezt a parancsot, de nem tudom.

Ezt írja ki a chkdsk... parancsra:

"Access Denied as you do not have sufficient privileges.

You have to invoke this utility running in elevated mode."

Tehát úgy értelmezem nincs hozzáférésem... holott egyetlen felhasználó vagyok a gépen, nem csak vendég vagy ilyesmik...

Akkor mi a teendő most? Tudja valaki?

2013. máj. 11. 13:31
 8/21 A kérdező kommentje:

A hdd regenerator pedig ennyit írtki mikor lfeuttatott egy tesztet:

Kép: [link]

2013. máj. 11. 13:34
 9/21 csacsi2 ***** válasza:
30%

Akkor mégsem rendszergazdaként vagy belépve.

csak ötletelek:

A system32 mappában indítsd úgy a cmd.exe -t, hogy jobbklikk futtatás mint...rendszergazda

vagy a chkdsk.exe -n és a cmd.exe -n jobbklikk / tulajdonságok / biztonság fül és itt adja engedélyeket (teljes hozzáférés)

[link]

ha nincs biztonság fül akkor sajátgép/eszközök/mappa beállitásai /nézet fülön vedd ki a pipát az egyszerü fájlmegosztás használata alól!

------------------------------------------

Tiltsd le az uac -t User Account Control (Felhasználói fiókok felügyelete)

wi7 és vista:

[link]

xp

Nem tudom pontosan, ezért nem javaslom!!!!!!

(HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

"EnableLUA"=dword:00000000 (0)

Vagy módosítani vagy létrehozni....)

Én körülnéznék a csoportházirendben a beállításokban mi az amiért rendszergazdai jogaid sincsenek és azzal lépsz be. Futtatás gpedit.msc

Valahol itt nézelődj: felhasználó konfigurációja

Azonban nem értem ha te vagy a rendszergazda (aki telepítette-létrehozó tulajdonos) hogy - hogy nincs jogod, ki vette el?!

2013. máj. 11. 18:38
 10/21 A kérdező kommentje:

Szia.

Köszönöm szépen a részletes leírást, de a Liveboot program ugyan ezt a parancsot lefuttatta azóta, és semmi változás. Ki sem jelezte a hibás szektorokat...Nem tudom mi van ilyenkor, hogy semmi sem csinál semmit érdemben... és nem töltött ezer évig mintha fizikai lenne...

2013. máj. 12. 05:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!