Ha 35 bad sectort talált a sentinel a vinyómon akkor nagy a baj? Mi a teendő ilyenkor?
Olvastam a HDD Regenerator-ról, de sokan azt mondják semmi értelme. Csak dísz... Most akkor a logikai hibákat javítja valami, és nem csak ideiglenesen? Mert akkor nem érdekel. Mennyire nagy gond ez a 35? 1 hónapon belül tönkremegy??
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
Értem. Akkor veszek egy vinyót. Van olyan jó-árban ami bírja rendesen?? Nem akarom két évente kicserélni... Most is újraraktam a win-t, várva, hogy a formázás majd eltünteti ezt a sz@art, de nem... :) És ha veszek winchestert rakhatom újra megint :S
1 TB-os érdekelne, és az ár olyan 50-60 font környéke (Angliában élek, Manchester). Mehet kicsit magasabbra is az ár, ha megéri, bár ne túl sokkal. Minden megoldás érdekel, mondjuk külső, ha van olyan mint a belső, stb... Ti jobban tudjátok.
Konfigom (gondolom ez sem mindegy):
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 4x3215 MHz
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3
Memória: 4 GB DDR3 SDRAM
Videokártya: Sapphire HD5870 VAPOR-X (1GB)
Táp: Cooler Master Real Power 620W Modular
HDD: 500 GB, 7200 RPM, SATA-II
DVD-ROM: Optiarc DVD RW
Hangkártya: Realtek High Definition Audio
Vannak javítható szektorok is. ezt a windows beépített lemezkarbantartójával is ki lehet javítani, a fizikai jellegü hibás szektorokat nem.
futtasd le a következőt:
futtatásba beírod: cmd
parancssorba: chkdsk: c: /f/r/x
ahol a C: a meghajtó betüjele.
Amennyiben rendszerfájlok vannak rajta újraindítást kér (nyomj egy "I"gent) és akkor fog lefutni (hagyd lefutni, ne nyomj gombokat)
Majd nézd meg ismét mit ír a HDDsentinel, ha szerencséd van akkor eltűnnek a hibás szektorok, ha nincs fizikai a gond.
Próbáltam már lefuttatni ezt a parancsot, de nem tudom.
Ezt írja ki a chkdsk... parancsra:
"Access Denied as you do not have sufficient privileges.
You have to invoke this utility running in elevated mode."
Tehát úgy értelmezem nincs hozzáférésem... holott egyetlen felhasználó vagyok a gépen, nem csak vendég vagy ilyesmik...
Akkor mi a teendő most? Tudja valaki?
Akkor mégsem rendszergazdaként vagy belépve.
csak ötletelek:
A system32 mappában indítsd úgy a cmd.exe -t, hogy jobbklikk futtatás mint...rendszergazda
vagy a chkdsk.exe -n és a cmd.exe -n jobbklikk / tulajdonságok / biztonság fül és itt adja engedélyeket (teljes hozzáférés)
ha nincs biztonság fül akkor sajátgép/eszközök/mappa beállitásai /nézet fülön vedd ki a pipát az egyszerü fájlmegosztás használata alól!
------------------------------------------
Tiltsd le az uac -t User Account Control (Felhasználói fiókok felügyelete)
wi7 és vista:
xp
Nem tudom pontosan, ezért nem javaslom!!!!!!
(HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
"EnableLUA"=dword:00000000 (0)
Vagy módosítani vagy létrehozni....)
Én körülnéznék a csoportházirendben a beállításokban mi az amiért rendszergazdai jogaid sincsenek és azzal lépsz be. Futtatás gpedit.msc
Valahol itt nézelődj: felhasználó konfigurációja
Azonban nem értem ha te vagy a rendszergazda (aki telepítette-létrehozó tulajdonos) hogy - hogy nincs jogod, ki vette el?!
Szia.
Köszönöm szépen a részletes leírást, de a Liveboot program ugyan ezt a parancsot lefuttatta azóta, és semmi változás. Ki sem jelezte a hibás szektorokat...Nem tudom mi van ilyenkor, hogy semmi sem csinál semmit érdemben... és nem töltött ezer évig mintha fizikai lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!