Miért nem indul a windows 7?
Van egy samsung np350v5c-s03hu laptopom, fel akartam rakni rá egy frissebb windows 7-et, csak nem tudtam melyik gomb hozza be a boot menüt. Végig nyomkodtam az F9-től az F12-ig , és többször újraindítottam. Most valamiért nem akar betölteni a windows. Ha bootolom a HDD-t (legalábbis szerintem azt bootolom) akkor elindul a windows, de ha nem nyúlok hozzá akkor nem csinál semmit. Mit lehetne tenni?
Csináltam róla egy videót is, hogy lássátok mivan: [link]
Te egy olyan szerencsés felhasználó vagy, hogy még magyar nyelvű használati utasítás is van a laptopodhoz.
MIÉRT NEM OLVASOD EL?
(Ha megtennéd, akkor számodra is kiderülne, hogy az F2 gombbal léphetsz be a BIOS-ba.Én is csak onnan tudom, mert a kérdésedre megnéztem.)
Mi az oka, hogy a feltelepített Windows 7 helyett egy Windows 7-et akarsz telepíteni?
Tudom, ott is próbálgattam állítgatni, hogy bootolja a HDD-t de nem bootolja magától. Nem kell hülyének nézni és nem kell ilyen lekezelően írni.
Újra akartam rakni a gépet, de most egy frissebb változatot akartam rá rakni, és akkor így nem kell majd annyi frissítést telepítgetni.
A videón azt csinálod, hogy utasítod a gépet, hogy töltse be az alapértelmezett beállításokat (F9), majd továbblépsz, hogy a HDD-ről bootoljon.
Ha telepítőlemezről akarsz bootolni, akkor változtasd meg a boot sorrendet.
Viszont mindenek előtt célszerű volna visszaállni a rajtvonalra, mert innen és jelenleg kideríthetetlen, hogy mit csináltál eddig a géppel. Amikor bekapcsolás után nem reagál a gép nyomj egy F4-et és a recovery partícióról, vagy lemezről állítsd vissza az eredeti állapotot.
Egyébként meg amit szeretnél az értelmetlen. Minden hónap második keddjén a Microsoft felpakol egy csomó frisssítést és javítást, amit az Update úgyis feltelepít ha hagyod.
Ha megnyomom az F9-et induláskor akkor sípol egyet és kikapcsol. Nincs recovery CD-m. A windows megy rendesen, az a bajom hogy nem akar magától bootolni a vincseszter, nem akarja elinditani a windowst, csak ha külön arra utasítom az F10-el a bootmenübe.
Nem kaptam semmilyen CD-t a laptophoz. Eredetileg Windows 8 volt a gépen, de én lecseréltem windows 7re.
Látom nem érted, hogy miért akartam újra rakni a windows 7-et. Azért akartam egy frissebb windows 7-et rakni mert a régi windows 7-es DVD-men nincs fent egy csomó frissítés. De találtam egy frissebbet, amit kiírtam DVD-re. Ebben a verzióban már több frissítés van mint az enyémen volt.
Na itt egy csomó új információ.
Eddig szó nem volt Windows 8-ról, csak arról, hogy akartál egy frissebb Windows 7-et.
Akkor most csináld azt, hogy nyomsz egy F2-őt, aztán > Boot > Boot Divece Priority > A nyilakkal válaszd ki az optikai meghajtót, majd F6-tal mozgasd a lista elejére. > F10, elmented és kilépsz a BIOS-ból.
Előtte - amíg be van kapcsolva a gép - beteheted a teleptő lemezt és arról fog bootolni, ha a lemez jó.
Nem úgy van beállítva. A mostani beállításod szerint először a merevlemezen keresi az operációs rendszert.
Az opőtikai meghajtód a második. Cseréld meg őket úgy ahogy írtam.
Feltudom telepíteni a windowst most raktam újra megint, formáztam az egész gépet. Ha bootolni akarom a windows 7 telepítő lemezt akkor megnyomom az F10et és elindul a telepítő. De nekem maga a Windows kéne hogy elinduljon nem a telepítő és az csak úgy indul el ha megnyomom az F10et és kiválasztom a vincsesztert. Már felcseréltem azt amit mondtál, volt már úgyis hogy először az optikai meghajtót bootolja aztán a vincsesztert meg fordítva is ahogy a képen van.
Nem tudom én magyarázom rosszul vagy miért nem érted? Engem most nem az érdekel hogy újra tudjam rakni a windowst mert az megy.Ha bekapcsolom a laptopot akkor azt várom hogy magától induljon el a windows. De nem indul. Hanem külön bootolnom kell a vincsesztert. Ez a bajom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!