A számítógép teljesítménye függ a tápegységtől?
Figyelt kérdés
Egy régebbi gépet fejlesztettem, és azt a tápot bent hagytam (egy 420 M-tech volt), viszont időközben a régi alkatrészekből összeraktam egy gépet, amit egy táppal, egy merevlemezzel, egy gépházzal és egy proci hűtővel egészítettem ki, csak most a régebbi alkatrészek sokkal gyengébben teljesítenek (a táp egy n power nevenincs akármi, 450 W). Kb. 2 évig álltak a régi alkatrészek egy dobozban, és mikor használatban volt még Modern Warfare 2-vel játszottam, mostmár egy normális videót se bír lejátszani, pedig minden driver fent van, szoftver terén minden ok. Lehetséges hogy egy Cooler Master, vagy egy FSP táp megnövelné a teljesítményét az újabbnak akár? Vagy ez totális hülyeség?2013. máj. 8. 22:05
1/7 anonim válasza:
mi a teljes konfig? amúgy ajánlatos lecserélni,mert ezek a kínai szutykok veszélyesek egy kicsit...
2/7 anonim válasza:
Totális hülyeség. A táregység nem a teljesítményt növeli, hanem a stabilitást.
3/7 A kérdező kommentje:
A mostani Intel Pentium E5400 (2.7 Ghz), Gainward Geforce GT 240, ASRock G41C-S, M-tech 420W
A régi Intel Celeron D (3.06 Ghz), Nvidia Geforce 8400 GS, alaplapnak nem jut eszembe a neve, de szintén asrock ha jól tudom, és n power 450W
2013. máj. 8. 22:11
4/7 pinkpancser válasza:
Elvileg ha bírja azt az áramot amit az alkatrészek igényelnek, akkor nem kellene befolyásolnia. Viszont azt se feledd el, hogy a két év alatt az elektrolit kondenzátorok bizony száradnak és az már befolyásolhatja a működést/teljesítményt.
5/7 anonim válasza:
Ez totális hülyeség, ahogy írod is.
A táp csak az áramot adja és nem járul hozzá a gép teljesítményéhez.
Az operációs rendszer, a driverek, a telepített programok és a beállítások döntik el, hogy mit teljesít a hardver.
6/7 A kérdező kommentje:
Mindegy akkor. Köszönöm a válaszokat.
2013. máj. 8. 22:14
7/7 anonim válasza:
egy gyenge táp is okozhat teljesítményveszteséget,de ritka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!