Laptop garancia esetében ez rendeltetésellenes használatnak számít?
Az ASUS laptopomat elég gyakran használtam ölből, takaróról, stb. textilről, mert nem tudtam, hogy tilos, és azt sem, hogy miért tilos. A napokban vettem észre a problémát, mely az is lehet, hogy már hosszabb ideje fennáll.
Terhelés alatt (FIFA 13-at használva, Intel Core i3 procival) 92(!) Celsius-fokos Cpu hőmérsékletet tapasztaltam. Eddig nem nagyon nézegettem ezen a téren semmit, nem tudtam, hogy ez egy jó érték-e, szemre azért durva volt. Utána néztem, és megtudtam, hogy ez egy szép rekordközeli érték. Természetesen a Fifát azonnal bezártam, és tovább nézelődtem.
Core Temppel folyamatosan figyelgetem a hőmérsékletet. Alapjáraton 60 fok körül (inkább efölött), böngészgetve 70 fok körül van a hőmérséklete. Kézre mindig is melegnek éreztem a gépet, ki tudja mióta ment ez a 90 fokos dolog... Megtudtam a textiles dolgot, azóta nem használom semmi olyan helyen, már keresgélek alátétet. Tanultam a hibámból.
Most, miközben ezt írom, az asztalnál, 50-55 fok között vagyok ami böngészővel egy normál érték. Ettől egy tisztítást még szeretnék.
Na és most jön a lényeg. Hallottam, hogy sűrített levegővel, kompresszorral, stb.-vel lehet tisztítani, ám, hogy ez biztonságos legyen, fel kell nyitni, szét kell szedni a laptopot. De a maradék másfél év garanciám onnantól egyből ugrana, ha házilag ki merném csavarozni... :/
Ezért az ASUS-szal kell megcsináltatnom. Viszont ők erre nem fogják azt mondani, hogy én vagyok a hibás?
Azt ők nem tudják hogy te ágyból használtad.
Másrészt ez nem maradandó probléma.
Attól hogy ágyban túlmelegítetted,emiatt nem fog később túlmelegedni.
Figyelmetlen voltam, és a problémát nem írtam le. Azért nem szabad textilen használni, mert a ventillátor alul szívja be a levegőt, és onnan sok port/szöszt összeszed. Emiatt kell a hűtőt tisztítani, tehát ez az ami a probléma. Na és azt azért talán észreveszik, ha a hűtőre vastag por- és szöszréteg telepszik. A választ azért köszönöm.
Most, hogy az eredeti problémát leírtam, akkor jöjjenek a fejlemények. Kipróbáltam asztalnál a Fifa 13-at. 62-3 fokig ment, és bár energiatakarékos módban, ahol fagy a játék, max energiával sem hiszem hogy 70 fölé menne. A gép 9 hónapja van meg. Ez idő alatt végig takarón használtam, szennyezve a hűtőt. Lehet, hogy még nem alakult ki nagyobb probléma, és nem kell kitisztíttatni? Lehet, hogy elég az, hogy mostantól soha nem használom ágyban? Köszönöm a válaszokat előre is.
Tudják, mert látni lehet, hogy tele van szösszel, meg szövetdarabbal a cooler.
Amúgy nem tudtad, hogy tilos eltakarni a szellőzőnyílásokat?
Egyrészt ez szerintem IQ, mert egyértelmű, másrészt kb 60x leírja a használati útmutató, hogy SOHA..... erre te nem tudtad.
Ettől csak az lenne hatásosabb, ha téglára vésnék és a fejedhez vernék a boltban.
Amúgy meg a 90fok rettenetesen sok, nekem max terhelésen is 4-5óra után 60C a Core i3 CSS mellett.
Alapjáraton meg 35-45fok között mocorog, attól függ mit csinálok.
Sűrített levegős spray-vel ki kellene takarítani a gépet. szedd le a hátlapot, azt le lehet garanciavesztés nélkül asusoknál általában.
Te... van lába, kis gumi, vagy műanyag, na az nem véletlenül van ott, eltartja az asztaltól /minden más sík, kemény felülettől a nyílásokat.
Most újat mondtam?
Asus laptopom is van, erről garanciavesztés nélkül leszedhető a hátlap, kitisztítható a venti, kicserélhető a HDD, illetve a RAM.
Illetve BIOS-resethez kiköthető az elem.
Tudomásom van másik 3asus notebookról, szintén leszedhető.
Szerintem a tiedről is leszedhető.
Amennyire a kis gumi elemeli az elég? Sajnálom, de most tényleg újat mondtál! :D
Mintha a jótállási jegyen olvastam volna valami olyat, hogy nem lehet szétszedni, mert akkor elveszik a garancia...
Most böngészőhasználattal 55 fok körül van, mindjárt kipróbálom a FIFA 13-at egy kicsit hosszabb időre, egy fél meccs alatt talán elég jól bemelegszik. Szerintem maximum 65-70 fok között megáll. Úgyhogy asztalnál javuló a helyzet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!