Melyik tápot vegyem?
Mind a kettőre 5 év gyártói garancia van!
Ez a jelenlegi config:
- 550 watt közel 5 éves Chieftec táp (félek, hogy elszáll és mindent magával visz.)
- AMD Phenom II 955BE 3.2 GHz (up to 3.8 GHz)
- 4 giga ram
- MSI 7870 OC
- 1 HDD
- 1 ODD
Kb. fél éven belül le szeretném cserélni a gépet, i5 vagy i7 configra, csak a VGA és az ODD marad.
Ha egyik tápot se ajánljátok (amit kétlek) akkor mégis mit?
Későbbiekben nagy valószínűséggel beújítok egy Radeon 8870 vagy 8950 (de ez csak jövő ilyenkorra tervezem).
"na látod tudsz te normálisan indokolni ha akarsz "
zavar van az erősben, én szoktam cinikus lenni :D
Ez nagyon nem az én napom...
A 12. hozzászóló én voltam,csak másik felhasználóval,már megint elnézést...
Igen azt láttam, hogy 14 centis és 30 wattal, több mégis ugyan annyit képes csak leadni, mint a seasonic.. TX típus én úgy tudom seasonic belsős, csak a Corsair átrendezte és rátette a matricáját.
Max. 25 ezret tudok szánni tápra minimum 620 wattos kéne, hogy legyen. BQ tényleg jo de 40 ezer, és a ss gs550 keveslem, ha jobb minőségű is, többet nemképes leadni mint a 620as az is 87%-os hatásfokkal végzi.
igazából 25k ért ez a 2 legjobb van amit találtam..
Vagy vki jobbat?
"TX típus én úgy tudom seasonic belsős, csak a Corsair átrendezte és rátette a matricáját. "
Nem egészen. TX650-ből már volt 6 típus. Ebből két félmoduláris, azokkal ne is foglalkozzunk. Az első volt SS beles, meg a TX V2, az új és a TX-C CWT-s.
"több mégis ugyan annyit képes csak leadni, mint a seasonic.. "
Nem. igaz én is elnéztem, az SS is 1 ágas. A 620-as 12V-on tud max 576 wattot, a fenti TX 648-at.
" tápra minimum 620 wattos kéne, hogy legyen. "
Miért is?
"és a ss gs550 keveslem, ha jobb minőségű is, többet nemképes leadni mint a 620as az is 87%-os hatásfokkal végzi."
Egyetlen 12V-os ágon max 540W? hol kevés ez neked?
Az 576 még mindig több nálam, az 540. :)
Akkor most a corsair amit belinkeltem az jó? Ha 648 wattot képes leadni, akkor idáig ez a nyerő!?
Vagy most néztem még a FSP Aurum Gold 600W-t 24k ért.
Azért szeretnék minimum 600 wattosat, mert lehet veszek még egy 7870-t. Nem akarom azt, hogy most veszek egy tápot és utána 1 év múlva egy másikat, mert kevés az 500 watt CFnek, mikor egymagában 225 wattot eszik a 7870 túlhajtva, leterhelve.
"Az 576 még mindig több nálam, az 540. :) "
Mondhatni elhanyagolható difi.
"Azért szeretnék minimum 600 wattosat, mert lehet veszek még egy 7870-t."
Ezt fent sehol nem említetted, mi a kisujjunkból szopjuk ki?
"amúgy a Corsair 624 tud leadni, de még így is több. "
NEM. Mint írtam TÖBB vezió van, az első CWT-s tudott ennyit, az új(a fenti)648-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!