Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem érzékeli mindig a...

Miért nem érzékeli mindig a gépem az egeret?

Figyelt kérdés

Asztali számítógép, nem új, az egér sem, viszont nem volt gond ezzel eddig.

Múltkoriban egy 8-10 órás folyamatos használat után egyszer csak megállt a kurzor, nem érzékelte a gép az egeret. Azt hittem elromlott, és kicseréltem egy usb-s egérre, amivel működött. Ja és nem lefagyás volt a baj.

Azért megpróbáltam a régi egeret, másnap is, hátha.. És nem volt baja. Ment újra minden nap, és ma megint ez történt, hogy egyszer csak nem érzékelte tovább.

Úgy kellett billentyűgombokkal újraindítanom.

És újraindítás után megint jó...

Mi lehet a baj? És mit tehetnék ellene?

2013. ápr. 29. 17:31
1 2
 11/15 csacsi2 ***** válasza:

Jól látod. A Driver Cache mappa tartalmátt nyugodtan törölheted!

Egyes esetekben kifejezetten jót tesz. A használatban lévő Drivereket máshol tárolja...

Ha nagyon aggódsz (ne tedd) akkor csak tiltsd le az USB-set , majd távolítsd el a PS/2 -et. USB-s kihúz, és újraindít bedugott PS/2 -es egérrel!

Ha van a közeledben valaki aki kicsit is ért hozzá sec-perc megoldja!

Amúgy valahol mindent el kell kezdeni!

2013. máj. 6. 11:44
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszi Csacsi rendes vagy!

Végül tegnap nem vacakoltam, a vihar miatt inkább gyorsan kikapcsoltam mindent.

Most meg úgy kapcsoltam be a gépet, hogy kihúztam az USB-s cuccokat, és visszadugtam a ps2-eseket. Kész csoda, ismét működik. :-)

Viszont sejtem, hogy ahogy eddig is, újra előjön majd a probléma, úgyhogy jól elraktározom a leírásodat, hogy ha tényleg kell, akkor alkalmazzam! Még egyszer, kösz!!!

2013. máj. 7. 08:14
 13/15 A kérdező kommentje:

Most megcsináltam amit, de nem működik továbbra sem:

:-(

-Töröltem a Driver cache tartalmát (illetve átraktam a saját dokumentumaim közé egy mappába, mert féltem rögtön törölni), szóval Driver cache azért üres.

-Eszközkezelőből eltávolítottam az usb-egeret. A másik (ps2) viszont nem volt a listán, pedig be volt dugva. És akkor sem volt ott, amikor jól működött és azt használtam...!!! Ez miért van?

-Na mindegy, szóval Egér eltűnt az Eszközkezelőből, majd kikapcsoltam a gépet. Kihúztam az usb-egeret (más usb-cucc nincs bedugva), be a ps2-t, és újraindítottam.

-És nagy semmi. Továbbra sem érzi. Beraktam újra az usb-st, azt megint érzékeli.

A hardver-varázslót is végignyálaztam, de az sem segített.

(Szoftvert én egyetlen egeremhez sem telepítettem soha, úgy tudom. USB-hez meg egészen biztos, hogy nem.)

Akkor most mi van?

2013. máj. 18. 08:02
 14/15 anonim ***** válasza:

hello már írtam neked hogy szedd le ezt a programot uniblue driver scanner 2013 valószinű hogy usb gyökér huba vagy valami ilyesmi hibád lesz! ;) de előtte rakd vissza a dolgokat amit kipakoltál

és csacsi amúgy is ha a programok nem jók frissítésnek akkor az én gépem még hogy hogy jó? O.o ted amit írtam régebben emg amit most és akkor menni fog (remélhetőleg) -.-"

2013. máj. 19. 01:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Hú Kornél, az ilyen "szedd le" dolgoktól irtózom. Az az igazság, hogy azon kívül hogy nem tudom honnan "kell" leszedni dolgokat, félek, hogyha leszedem, mást is leszedek a gépemre... (Volt már ilyen egy szimpla kis msn leszedéskor hajdanán...)

Ezért követtem Csacsi tanácsát, meg mert viszonylag egyszerűnek is tűnt.

Majd még átrágom amiket írtatok, most nincs idegzetem belemászni a hibakeresésbe, vacakolok a béna usb-egérrel.

Bár most pancser voltam, mert bekapcsolás előtt elfelejtettem kihúzni az usb-egeret. Úgy tűnik éppen megint ment volna a gép a ps2-vel, mert első mozdításra érzékelt, ha jól láttam. Utána nem, és akkor láttam, hogy be van dugva az usb-s is. :-( Szóval az tetszik a gépnek.

Viszont most a Vezérlőpultban az Egérnél látszik mind a kettő! Szóval most látja a gép a ps2-t is!

Előbb letiltottam az usb-set, gondoltam hátha átáll a másikra. De nem tette, úgyhogy visszaengedélyeztem.

(ja, nem indítottam újra gépet. Majd ha most kikapcsolom, előtte letiltom megint az usb-set.)

Egyébként a Driver Cache mappa azóta üres, nem ment magától azóta oda semmi.

Ha van valakinek további (lehetőleg letöltés nélküli) tanácsa énpancserségemnek, akkor ki vele!

És persze köszi mindent, az eddigieket is!!!

2013. máj. 19. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!