Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem érzékeli mindig a...

Miért nem érzékeli mindig a gépem az egeret?

Figyelt kérdés

Asztali számítógép, nem új, az egér sem, viszont nem volt gond ezzel eddig.

Múltkoriban egy 8-10 órás folyamatos használat után egyszer csak megállt a kurzor, nem érzékelte a gép az egeret. Azt hittem elromlott, és kicseréltem egy usb-s egérre, amivel működött. Ja és nem lefagyás volt a baj.

Azért megpróbáltam a régi egeret, másnap is, hátha.. És nem volt baja. Ment újra minden nap, és ma megint ez történt, hogy egyszer csak nem érzékelte tovább.

Úgy kellett billentyűgombokkal újraindítanom.

És újraindítás után megint jó...

Mi lehet a baj? És mit tehetnék ellene?

2013. ápr. 29. 17:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

USB-s egér? Más USB-s cucc (pendrive) működik jól?

Ja, és amikor leállt az egér, billentyűzetre reagált a gép? (Pl. alt+tab, ctrl+esc, ..)

Esetleg nézd meg, hogy az alaplap driver támogatja-e a 2.0-ás USB átvitelt.

2013. ápr. 29. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:

Ja, most látom:

"kicseréltem egy usb-s egérre"

Szóval ugyanezt csinálja USB-sel és ps2-vel is?

Én a billentyűzettel próbálnám ellenőrizni, hogy biztos nem egy befagyás-e.

2013. ápr. 29. 17:51
 3/15 A kérdező kommentje:

Mi az a ps2? Az az, ha nem USB-végű az egér, hanem az a kör alakú tüskés? Mert akkor igen, olyan a régi és egyben kényelmesebbik egerem...

Nem, és nem lefagyásról volt szó, ezt írtam fent direkt, ennyire hülye nem vagyok, hogy ezt ne tudjam megállapítani. A billentyűzetre pikpakk reagált. Viszont billentyűzettel lassú is és nem tudok mindent megoldani...

Csakis az egérnél vagy az egér-gép kapcsolatánál lehet a hiba, nézegettem a vezérőpultban az egér beállításokat, mikor nem működött, de semmire nem jöttem rá, ilyesmikhez tényleg nem értek. Viszont jó lenne tudni mit érdemes figyelni, kipróbálni, ha legközelebb is előfordul, ezért kérdeznék itt okosabbakat!

Szóval valaki! Légyszi!!! Segíts! :-)

(Egyébként első alkalommal arra gyanakodtam, hogy töredezett a madzagja és nem érintkezik valami. De gépújraindítás után már működött az egér, tehát ezt is kizárhatjuk.

Aztán mindkét alkalommal hosszú órákon át (min. 8-10) használtam a gépet. De nehogy már emiatt bealudjon az egér??!!) Nem értem... :-(

2013. ápr. 30. 07:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Ps2:

[link]

2013. ápr. 30. 09:48
 5/15 csacsi2 ***** válasza:

Eléggé random a hiba ,lehet megtörve a vezeték és csak néha érintkezik.

a másik, hogy próbáld meg eltávolítani az eszközkezelőből az egyeret, indítsd újra a gépet majd telepítse újra, ha nem tenné alapból akkor hardver hozzáadása (ezzel kizárod a hardveres hibát).

Az egér beállításaiban legyen pipa a gyors inicializálásnál!

[link]

esetleg keress rá az egér típusának megfelelő drivert.

A másik, hogy leteszteled egy másik gépen, ha azon is csinálja akkor fizikai gond van az egérrel!

2013. máj. 5. 08:48
 6/15 anonim ***** válasza:
hello! :) nekem hang hibám volt szedd le ezt a programot Driver Scanner 2013 rakd fel futtas egy elenörzést és keress olyanokat hogy ilyen egér ikon és hogy hud emg egyéb dolgok ott van még olyan is hogy ps2/usb vagy pééldául USB!!na zeket csináld meg! ott lesz mellete kicsibeűttkel hogy download leszedi őket aztán ugyan ott hogy install!
2013. máj. 5. 09:08
 7/15 csacsi2 ***** válasza:
Én viszont senkinek nem javaslom ,hogy Driver-eket programmal telepítsen! inkább kézileg odafigyeléssel, a gyártó weboldaláról. egyes drivereket előtte el kell távolítani mielőtt frissítenéd.
2013. máj. 5. 09:24
 8/15 A kérdező kommentje:

Sajnos nem az egérrel van a baj, most már nyilvánvaló. Hanem a gépben a hiba. Így főleg nagy a baj. :-(

A PS2 egeret tegnap óta egyáltalán nem érzékeli, illetve kiírja, hogy rendben, de közben csak az USB egérrel megy (ha mindkettő be van dugva egyszerre, akkor is).

Ma meg bekapcsoltam, akartam írni, és szembesültem a ténnyel, hogy már a billentyűzetet sem érzékeli a gép. Az ilyen PS2 vagy mi, szóval olyan körcsatlakozója van.

A Vezérlőpult ennél is azt írja, hogy "az eszköz megfelelelően működik"... közbe nem is, és a hibaelhárító sem segített.

Szóval már biztos, hogy nem az egér és a billentyűzet a rossz.

De akkor mi? Van ötletetek, hogy mit csináljak?

Magában a gépben lehet fizikailag a hiba? (De hát teljesen kímélve van, nincs is megmozdítva se, semmi. Talán belement egy szúnyog és megcsípte?)

Vagy valami vírus okozza, hogy nem veszi a PS2 egér és billentyűzet jeleit???

(Tök véletlen van itthon billentyűzetből is USB-s, csak így tudok írni...)

Segítsetek! :-(

2013. máj. 6. 09:09
 9/15 csacsi2 ***** válasza:

Összeakad a 2 driver. Tedd azt amit az előbb javasoltam, Távolítsd el az eszközkezelőből! Csak 1 driver legyen használatban (vagy töröld az usb-set, vagy tiltsd le!) Attól még a PS/2 -eset installáld újra (ezt magátol megteszi miután leszedted és újracsatlakoztattad, ha mégsem akkor az új hardver hozzáadásával.

Az eddig telepített drivereket az operációs rendszer egy mappában (Drivercache) tárolja, ha újra csatlakoztatod az eszközöket akkor ne kelljen újratelepíteni. Érdemes ennek a tartalmát törölni!

c:\WINDOWS\Driver Cache\

1)Töröld a driverCache mappa tartalmát

2)Eszközkezelőből távolítsd el az egeret (mindegyiket)

3)Indítsd újra a gépet

Ha újraindult felismeri az eszközt és telepíti (szabványos Egér v. mutatóeszköz),ha nem akkor a hardver hozzáadása varázslót indítsd el és megkeresi a csatlakoztatott eszközt és telepíti.

Amennyiben az USB-s egérhez nem csak Driver-t, de szoftvert is telepítettél vakard le azt is.

Az egér beállításaiban (start/vezérlőpult/egér -speciális fül) legyen pipa a gyors inicializálásnál!

2013. máj. 6. 10:51
 10/15 A kérdező kommentje:

(Nő vagyok... :-), bár ez elég követhető leírásnak tűnik, nagyon köszi csacsi2!)

Egyelőre nem merem kivitelezni, félek, nehogy egyiket se érzékelje majd. Most vacakolok még az usb-s eszközökkel, aztán este vagy holnap kipróbálom a tanácsodat.

Azért belenéztem:

-A Driver Cache-en belül 1 db mappa van (i386 névvel), és azon belül elég régi fájlok találhatóak. Biztos, hogy ez mind törölhető? Nem fog hiányozni más dologhoz?

-Az Eszközkezelő is érdekes.

Egérnél csak az usb-t írja ki. Igaz, a ps2-est már kihúztam rég. És beállítható, hogy "nincs használatban"...

Billentyűzetnél pedig mindkettő fel van sorolva, pedig már rég kihúztam a ps2-est... Viszont itt nem engedi a használaton kívül helyezést, szürkén jelenik meg, ráadásul mindkettőnél. Jó jobb egér kurzorral úgy látom törölhető a listából, (így kéne tennem akkor?).

Aztán kikapcs, usb-sek kihúz, ps2-esek bedug és bekapcs? Félek. :-) Ja, szoftvereket nem telepítettem, csak ki-be húzgáltam ezeket...

2013. máj. 6. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!