Integrált hangkártya feloldása?
Sziasztok!
Az integrált hangkártyámat szeretném visszakapcsolni, mert most a gépemben egy régi hangkártya van, ami csak egy 2.1-es. Gondolom a biosban az hangkártya berakásával az integráltat letiltotta, viszont sehol sem tudom vissza kapcsolni a biosban. Mit tegyek? Szedjek le egy friss drivert az integrálthoz, vegyem ki a hangkártyát és telepítsem az integráltat ? És ha így sem jó?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Az "Advanced" fülön, az "integrated peripherials" alatt keresd.
És jó eséllyel "AC'97 Audio" a neve.
Mondjuk ha tudnánk milyen alaplapod van...
Miért tiltaná le a dedikált kártya az integráltat?
Valószínűleg semmi tiltás nincsen, csak a driver nincs fenn. Tedd fel, válaszd ki, hogy az legyen az alapértelmezett hangkeltő eszköz és ennyi.
Leszedtem egy új frissítést az integrálthoz, ki szedem a simát feltelepítem és megnézzük... am
Gigabyte-GA-965P-s3 az alaplapom
Felraktam a gigabyte hivatalos oldalárül a legfrisebb realtek verziót, kihúztam a másikat úgy raktam fel, de nem jó. A program kezelőfelületét se hozza elő.
Az advanced fül alatt találtam egy "Init display " részt, gondoltam ez az, Peg meg Pci közül lehetett választani megcsináltam úgy de nem jó. Nme értem hogy mi van
Nem feltétlenül.
Viszont ha már diszkrét hangkártyával vetted, akkor könnyen lehet, hogy azért tették bele, mert az integrált bekrepált.
De az is lehet, hogy rosszul kábelezted, és nem a megfelelő csatlakozókat használod.
A használati utasításban amit belinkeltem, öt oldalt szentelnek az audio bállításoknak (77-81 oldal), amit lehet hogy át kellene bogarásznod. Plusz a 19-20. és 26. oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!