Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Integrált hangkártya feloldása?

Jocika147 kérdése:

Integrált hangkártya feloldása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az integrált hangkártyámat szeretném visszakapcsolni, mert most a gépemben egy régi hangkártya van, ami csak egy 2.1-es. Gondolom a biosban az hangkártya berakásával az integráltat letiltotta, viszont sehol sem tudom vissza kapcsolni a biosban. Mit tegyek? Szedjek le egy friss drivert az integrálthoz, vegyem ki a hangkártyát és telepítsem az integráltat ? És ha így sem jó?

Segítségeteket előre is köszönöm.

2013. ápr. 29. 06:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Biosban a hidaknál keresd, és először vedd ki a nem integráltat.
2013. ápr. 29. 06:59
 2/18 anonim ***** válasza:

Az "Advanced" fülön, az "integrated peripherials" alatt keresd.

És jó eséllyel "AC'97 Audio" a neve.

Mondjuk ha tudnánk milyen alaplapod van...

2013. ápr. 29. 07:53
 3/18 anonim ***** válasza:

Miért tiltaná le a dedikált kártya az integráltat?

Valószínűleg semmi tiltás nincsen, csak a driver nincs fenn. Tedd fel, válaszd ki, hogy az legyen az alapértelmezett hangkeltő eszköz és ennyi.

2013. ápr. 29. 07:57
 4/18 A kérdező kommentje:

Leszedtem egy új frissítést az integrálthoz, ki szedem a simát feltelepítem és megnézzük... am

Gigabyte-GA-965P-s3 az alaplapom

2013. ápr. 29. 19:24
 5/18 A kérdező kommentje:

Felraktam a gigabyte hivatalos oldalárül a legfrisebb realtek verziót, kihúztam a másikat úgy raktam fel, de nem jó. A program kezelőfelületét se hozza elő.

Az advanced fül alatt találtam egy "Init display " részt, gondoltam ez az, Peg meg Pci közül lehetett választani megcsináltam úgy de nem jó. Nme értem hogy mi van

2013. ápr. 29. 19:55
 6/18 anonim ***** válasza:

[link]

Az "Onboard peripherials" fülön az "Azalia codec" legyen "auto" állásban. (38. oldal)

Éa elvileg ez a driver való hozzá.

[link]

2013. ápr. 29. 20:06
 7/18 A kérdező kommentje:
Az azalia codec-nél rámente az autora, igazad volt, a rendszer egyből felismerte az integrált hangkártyát, és telepítené is. Nagyon szépen köszönöm
2013. ápr. 30. 07:21
 8/18 A kérdező kommentje:
Viszont most pedig mindegyik hangszóró zúg (Házimozira van kötve 5.1-es). A háttérbe egy minimálisan azért szól a zene de lényegében zúgás. Akkor gondolom meg lett ölve az integrált rész?
2013. ápr. 30. 13:03
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Viszont ha már diszkrét hangkártyával vetted, akkor könnyen lehet, hogy azért tették bele, mert az integrált bekrepált.

De az is lehet, hogy rosszul kábelezted, és nem a megfelelő csatlakozókat használod.

A használati utasításban amit belinkeltem, öt oldalt szentelnek az audio bállításoknak (77-81 oldal), amit lehet hogy át kellene bogarásznod. Plusz a 19-20. és 26. oldalt.

2013. ápr. 30. 13:33
 10/18 A kérdező kommentje:
nem készen vettem bele, azt utólag. az integrált volt először. Kínomba már mindenhova bedugtam de semmi.
2013. ápr. 30. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!