Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép építéshez szeretnék...

Gerymiller kérdése:

Számítógép építéshez szeretnék információt kérni! (? ) Többi lennt

Figyelt kérdés

A nyáron számítógépet szeretnék építeni. Van némi tapasztalatom, mivel a jóval korábban vásárolt számítógépemet simán darabokra bontom és összeszerelem. Mégis aggódok egy kicsit. Arra lennék kíváncsi, hogy ha pl. veszek egy tápegységet, kapok-e mellé kábeleket amik "szállítják" az áramot, vagy nekem kell megvásárolni? Meg fogom-e találni/jó helyre fogom-e kötni ezeket kábeleket?Mire kell odafigyelnem, valamint kompatibilisek-e (passzolnak-e) egymáshoz az összeválogatott alkatrészek? (véményem szerint igen, de szeretnék biztosra menni):

Alaplap: ASRock 970 PRO3

CPU: AMD FX6300 3.5GHz Black Box Edition

RAM: 2x4Gb DDR3 1333Mhz Kingmax

VGA: Sapphire (11199-16-20G) HD7870 2GB GDDR5 GHZ Edition

HDD: 500Gb Toshiba 3.5" SATA3

HÁZ: Sharkoon T28 Blue Edition

TÁP: Chieftec CTG500 80PB 500W

Alőre is köszi a segítséget!

2013. ápr. 26. 16:43
1 2
 1/15 anonim válasza:
a dolgok amiket veszel mindegyikhez oda van az adatai közé írva hogy jó e a másikhoz pl: az alaplapra jó e a proci a vkari és a ram(mármint csatlakozófelület szerint) kábelek meg lesznek és nem nehéz kitalálni hogy mi hova megy mer oda is van írva a lapra... arra figyelj hogy a lap be e fér a házba
2013. ápr. 26. 16:49
 2/15 anonim ***** válasza:

A konfig jó,talán annyit változtatnék,hogy VGA-nak ezt venném:

[link]

Erősebb.

Ami a kérdést illeti,tápnál igen fogsz kapni hálózati kábelt.

Csatlakozásokat pedig elég nehéz elcseszni,főleg ha van tapasztalatod,de az alaplap kézikönyve mindig segít ha baj van.

2013. ápr. 26. 16:49
 3/15 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a gyors válaszokat, mindenkinek ment a Zöld kéz :) (Y)
2013. ápr. 26. 17:33
 4/15 A kérdező kommentje:
annyit még elfelejtettem, hogy mivan a csavarokkal? pl alaplap rögzítés, táp rögzítés, kártya rögzítés, vinyó (esetleg procihűtés)stb. ezek lesznek, vagy vennem kell plusz-ba?
2013. ápr. 26. 17:35
 5/15 anonim ***** válasza:
Abban a dobozban amiben a házat kapod lesz egy csomag teli csavarokkal tehát nem lesz gondod vele arra figyelj hogy mindenhova megfelelő csavart használj illetve hogy alaplapot/HDD-t minden lehetséges helyen csavarozz meg ahol lehet.
2013. ápr. 27. 12:43
 6/15 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Amit még érdemes hogy a házba szerelj elég hűtést valamint ha játszani akarsz nem árt lecserélni a processzor gyári hűtését valami komolyabbra nem feltétlen kell drága processzorhűtő 10000 körül már például a Cooler Master nagyon jó hűtőket ad.Remélem segítettem :)

2013. ápr. 27. 12:48
 7/15 A kérdező kommentje:

játékra vásárolnám :)

a ház (T28) elöl két venti, hátul egy... ezek keringetik a levegőt a házban..

az első kettő szívja, a hátsó fujja kifelé

2013. ápr. 28. 22:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha olyan házad van amiben sok heylre rakhatsz ventilátort és ezt ki is használod akkor én azt javaslom hogy a elől a ventilátor befelé fújjon,hátul kifelé.Ha van felül akkor az kifelé vagy a gép alján akkor az befelé fújjon.Ha van oldalt akkor az eldöntheted hogy befelé fújja a hűvös levegőt a videó kártyára vagy esetleg kifelé szívja a meleg levegőt az a lényeg hogyha oldalt mondjuk 2 ventilátorod is van akkor mind a kettő egyfelé fújja/szívja a levegőt.

Bár csinálhatod másképpen is de szerintem ez így jó.

2013. ápr. 29. 17:25
 9/15 A kérdező kommentje:

okés köszönöm

úgy terveztem hogy a gépházon 3 (a gyári) ventiket hagyom. Azon kívül van egy a procin és kettő a videókártyán.

A ház ventillátorait nekem kell beállítanom?

2013. ápr. 29. 22:30
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem alapból jó irányba fúj azt kell nézni hogy amerre van a "keret" része arra fúj...
2013. ápr. 30. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!