Számítógép építéshez szeretnék információt kérni! (? ) Többi lennt
A nyáron számítógépet szeretnék építeni. Van némi tapasztalatom, mivel a jóval korábban vásárolt számítógépemet simán darabokra bontom és összeszerelem. Mégis aggódok egy kicsit. Arra lennék kíváncsi, hogy ha pl. veszek egy tápegységet, kapok-e mellé kábeleket amik "szállítják" az áramot, vagy nekem kell megvásárolni? Meg fogom-e találni/jó helyre fogom-e kötni ezeket kábeleket?Mire kell odafigyelnem, valamint kompatibilisek-e (passzolnak-e) egymáshoz az összeválogatott alkatrészek? (véményem szerint igen, de szeretnék biztosra menni):
Alaplap: ASRock 970 PRO3
CPU: AMD FX6300 3.5GHz Black Box Edition
RAM: 2x4Gb DDR3 1333Mhz Kingmax
VGA: Sapphire (11199-16-20G) HD7870 2GB GDDR5 GHZ Edition
HDD: 500Gb Toshiba 3.5" SATA3
HÁZ: Sharkoon T28 Blue Edition
TÁP: Chieftec CTG500 80PB 500W
Alőre is köszi a segítséget!
A konfig jó,talán annyit változtatnék,hogy VGA-nak ezt venném:
Erősebb.
Ami a kérdést illeti,tápnál igen fogsz kapni hálózati kábelt.
Csatlakozásokat pedig elég nehéz elcseszni,főleg ha van tapasztalatod,de az alaplap kézikönyve mindig segít ha baj van.
5. vagyok.
Amit még érdemes hogy a házba szerelj elég hűtést valamint ha játszani akarsz nem árt lecserélni a processzor gyári hűtését valami komolyabbra nem feltétlen kell drága processzorhűtő 10000 körül már például a Cooler Master nagyon jó hűtőket ad.Remélem segítettem :)
játékra vásárolnám :)
a ház (T28) elöl két venti, hátul egy... ezek keringetik a levegőt a házban..
az első kettő szívja, a hátsó fujja kifelé
Ha olyan házad van amiben sok heylre rakhatsz ventilátort és ezt ki is használod akkor én azt javaslom hogy a elől a ventilátor befelé fújjon,hátul kifelé.Ha van felül akkor az kifelé vagy a gép alján akkor az befelé fújjon.Ha van oldalt akkor az eldöntheted hogy befelé fújja a hűvös levegőt a videó kártyára vagy esetleg kifelé szívja a meleg levegőt az a lényeg hogyha oldalt mondjuk 2 ventilátorod is van akkor mind a kettő egyfelé fújja/szívja a levegőt.
Bár csinálhatod másképpen is de szerintem ez így jó.
okés köszönöm
úgy terveztem hogy a gépházon 3 (a gyári) ventiket hagyom. Azon kívül van egy a procin és kettő a videókártyán.
A ház ventillátorait nekem kell beállítanom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!