Tudok venni olyan külső vinyót, amiben nincs forgóalkatrész, vagy ne is keressek?
A külső hdd-k mind ugyanolyan forgóalkatrészesek,mint a belsők.Neked ssd kell.Az sokkal drágább,de gyorsabb,és nincs forgó része.Viszont el tud az is romlani...
egy ssd 250es van vagy 80 ezer is.
Esetleg vehetsz 2,5 colos hdd-t,azok még nem ennyire drágák.De egyik se tart ki örökké...Ha ilyen pénzekben van szó,akkor már ki is írhatsz dvdre ennyi adatot,még olcsóbb is.És ha nem karcolod össze,akár örök is lehet.
2. vagyok megint.Nem tudom miről beszélsz,nekem van még 10 éve kiírt dvd-m is.
És tökéletesen olvassa minden.Persze vigyázni kell rá,nem dobálni,szabadon hagyni,meg ilyenek.
Merevlemezt se,se semmit nem gyártanak mostanában,ami hosszabb élettartamú lenne.A régi merevlemezek másképp készültek,azok minőségi anyagok.Ma már nincs ilyen.
dvdből nem is kell minőségi,csak lassú adatátvitellel kell megírni,úgy 4-6x sebességen.Vagy ha kevesebb lemezt akarsz,vegyél blue ray lemezeket.Abból ha jól tudom 24-5 giga 1 lemez.
30 giga adatom van cd-n, és dvd-ken. Évente írjam át az összeset, ha tényleg fontosak az adatok - javasolta a szakember egy pc boltban, amikor azt mondtam neki, kérek 2 db JÓ MINŐSÉGŰ dvd-t, olyat ami nem megy tönkre.
Ezek a külső vinyók, hány évig működnek megbízhatóan? gondolom évente érdemes őket formázni.
Toshiba, samsung, König, vagy melyik a jó választás?
Nekem semmi bajom a forgó alkatrészes külső vinyókkal sem, bár ha hurcolni kell őket, ez számíthat. de vannak USB 3.0-s pendrive-ok amik jó nagyok.
DVD: én arról jó régen leszoktam, nem mentek tönkre ugyan, de iszonyat körülményes a használata, meg ugye módosításnál az egész lemezt újra kell írni.
Amúgy: ha kritikusan fontos az adat, aminek az elvesztése vagy rossz kezekbe kerülése veszélyes rád nézve, akkor javaslom, hogy legyen 2 darab (v több) másolatod, amelyek:
-különböző fizikai eszközön vannak
-ezen kívül különböző helyen vannak (pl. nekem az egyik példány a munkahelyen, így pl egy esetleges betörés vagy egyéb nemkívánatos dolog legalább az adatban nem okoz kárt)
-ezen kívül TrueCrypt titkosítással véded a kíváncsi szemektől.
-rá ragasztasz egy névjegykártyát (belülre is érdemes) hogy a lemez a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!