Mennyivel gyorsabb egy 7200-as RPM-ű vinyóval a windows bootolási ideje 5400-asnál?
Hirtelen egy ilyen adatot találtam:
Windows 7 boot time + load 3 apps (5400rpm): 2m54s
Windows 7 boot time + load 3 apps (7200rpm): 2m20s
Windows 7 boot time + load 3 apps (SSD): 0m24s
Ez egy felhasználó mérés, lehet, hogy nem a legpontosabb, de valami hasonlóra tippeltem volna én is.
Az RPM főként felvett teljesítményt befolyásolja, a valódi sebességet nem igazán. A cache az, ami tud dobni egy kicsit a sebességen, de csodát attól sem szabad várni.
Az én véleményem, tapasztalatom.
3 laptop, és egy asztali gép.
HP Laptop 5200 hdd-vel 5 éves, 2 giga memória: most raktam rá új win 7-t, most olyan 50 másodperc, előtte 10 perc volt win 7-tel, mert már sok dolog volt a gépen. 3 program van rajta.
HP netbook 7200 hdd-vel 2 éves, 2 giga memória: olyan 2 perc win 7, közel 30 program
Macbook pro 5400 Hdd-vel 1 hónapos, 4 giga memória, 30 másodperc 20 program. OSX oprendszer
Asztali gép ssd-vel, 32 giga memóriával, 4 hónapos win 7 7 másodperc. 20 programmal.
Az én meglátásom, teljesen új op rendszer minimális program számmal, is jól tud muzsikálni a ép, akár 5200-s hdd alatt.
Ha viszont tele van nyomva programokkal, ssd vel se lesz olyan gyors, mint a millió egy felesleges programok nélkül.
A lényeg pont ez volt 3 különböző gép, mindegyik más, de nem nem csak attól függ mint fut az op rendszer, mennyire régen, és mennyi felesleges program van rajta.
Én wint használok kb. 95 óta, és azért voltak, vannak, és lesznek is hibái a rendszernek. Egy átlag felhasználó kb. 1 év alatt lepusztítja a rendszert legfeljebb 2, teljesen mindegy, hogy milyen vas van alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!