Miért nem indul el a gép ezzel a processzorral?
Eddig egy Pentium D 805 öt használtam, most vettem egy Celeron E3300-t, és a gép ha beteszem nem indul el.
Alaplap GIGABYTE: GA8I945-P-G
Ram: 4GB DDR2 800Mhz
Proci (jelenleg) Pentium D 805, amit vettem: Celeron E3300(nem indul vele)
2. Kérdésem: Mondták páran, hogy az alaplap nem támogatja.
Most mi a nyavaja külömbség van a 2 proci között? 775-ös mind2...
Nem támogatja az alaplapod.
Ezt te tudod is, mégis értetlenkedsz, meg kiírod...
A kérdés igazából nem is a kérdés volt, hanem a főkérdésem a 2.
"2. Kérdésem: Mondták páran, hogy az alaplap nem támogatja.
Most mi a nyavaja külömbség van a 2 proci között? 775-ös mind2..."
A kérdésed a következő:
"Miért nem indul el a gép ezzel a processzorral?"
De akkor a másodikra: Mert nem támogatja.
Az architektúra.
Más a felépítése, ezért az alaplap nem tud vele mit kezdeni.
"Most mi a nyavaja külömbség van a 2 proci között? 775-ös mind2..."
3 generáció. Meg ez Pentium 4 architektúra, a másik meg nem az. Fejlesztés szempontjából:
Pentium 4 - Pentium 4 Mobile - Pentium M - Core Duo/Solo - Core 2
Jó pár év, több gyártástechnológia váltás, stb.
s775-ben 5 azaz ÖT generáció volt. Az első s775 lapokba még a két magos P4 (805) SE ment! A következő generációban már ment, de a Pressler magos procikhoz MEGINT új alaplap kellett. Aztán Core 2-höz megint. A második generációs Core 2 procikhoz megint.
Az alaplap foglalatán kívűl támogatnia kell a Bios-nak és ami fontosabb, a VRM-nek is, ami a proci feszt szabályozza. Magyarul ha szerencsés vagy nem sült meg az E3300.
Attól, hogy mindkettő 775-ös, a belső architektúra TELJESEN más! Ha nem kezeli a chipset ill. a BIOS akkor nem fog menni.
Képzeld, még azonos architektúra esetén sem megy, ha a BIOS nem viszi, ezért kell néha BIOS-t frissíteni.
A te esetedben meg van egy alaplap egy ősrégi 945-ös chipsettel, a Pentium D még Netburst architektúrás proci, a Celeron E3300 meg egy Wolfdale magos Core2. A két proci között időben 5 év különbség van, ami iszonyatosan sok idő a számítástechnika fejlődése szempontjából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!