CPU húzás, csak 300Mhz plusz sikerült. Hogy húzzam tovább?
Celeron D331-en van, és már-már kukába kívánom, mégis még mindig fut, szaggat néha, de fut.
Vettem egy 9600GT-t, mert eddig IGP-m volt és a procim már nem elég neki, tehát hiába van jó VGA-m, nem bírja a tempót.
Eredetileg ez 2.66Ghz-n fut, nekem sikerült felhúzni 2.90Ghz-re, örültem is, de hamar rájöttem, hogy +300Mhz-t nem igazán érzem meg a sebességében.
Kezdtem beletörődni, amikor google-be beírtam, hogy Celeron d331 overclock, képek keresése és kiadott egy csomó húzott celeron adatát (Hitelesített adatok CPU-Z-vel is)
Megnéztem, volt olyan, aki 6.50Ghz-re húzta fel (nem írtam el, tényleg 6.50-re felhúzta :D)
Nekem nem célom, hogy proteinzabáló génmódosított izomagy legyen a procimból, de egy olyan 3.20Ghz-nek örülnék.
Valaki tudja a módját annak, hogyan húzhatnám feljebb?
(eddig +fesz. nélkül húztam, semmit nem állítottam, csak a Clock-ot)
Válaszokat előre is köszönöm, ha esetleg kiegészítés kellene vagy valami kimaradt, írjatok bátran!
A baj az, hogy 2900Mhz a rekord 667Mhz-n fut a RAM.
Próbáltam húzni tovább, de feszültséget nem mertem neki adni, nehogy tönkrevágjam, mert nem húztam még (2006-os konfig) más procit.
Vannak akik az FSB:RAM arányt is piszkálják, én ahhoz sem igazán nyúltam...
Vannak külön programok, amik tesztelik, hogy mit bír, hogy a legjobb, de vannak akik azt mondják, ezzel hamarabb tönkremegy a CPU.
Tudnátok segíteni, hogy hogy álljak neki 3.20Ghz-re húzni esetleg?
Olvastam egy másik topic-ot itt gyakorikérdéseken, azt írták, hogy 300Mhz nem annyira érezhető. Hát ezzel egyet értek, bár játékban kb. 10FPS-sel jobb lett, windows 7 élményindexe pedig 0.3 tizeddel többet adott a húzott procinak, mint a gyári frekvencián futónak.
Ezt már végképp nem értem. Találtam a neten egy húzott cpu screenshot-ot, lefotóztam mellé az enyém is a gyári beállításokkal.
Bal oldali az enyém, jobb oldali a tuningos.
Azt nem nagyon értem, hogy ha 3.6Ghz-n fut, hogy használhat kevesebb feszültséget, mint az enyém gyárilag? o.O
Minden egyes proci más még a cleron D331-en belül is. Mindegyik máshogy bírja, azt nem lehet tudni, hogy épp a tiéd hogy bírja.
Tovább jutni csak fesz emeléssel fogsz máshogy nem fog menni.
d331 nekem 4,5ghz-et ment alapfeszen.
4,7körül vége volt.
Sajnos tudom, hogy igazatok van... Viszont theskunkernek megköszönném, ha lerészletezné, hogyan is csinálta az overclock-ot.
Kérlek írd le ha ráérsz :)
Előre is köszi :D
Hát...
emeltem 500mhz-enként, és eddig ment el stabilan, minden 500mhz után lefutattam egy super pi-t 1 millióig.
Az fura :D 500Mhz-n ként... Azt javasolják, hogy 10Mhz-n ként +oljunk, persze ezt csak olvastam.
És a Ram-jaid nem is állítottad, nem is adtál +feszt, semmi, csak az órajelet húztad?
És légyszi az alaplapod típusát is írd meg, ha tudod, köszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!