Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek milyen alaplapra...

Szerintetek milyen alaplapra érdemes építkezni? FM2 vagy AM3+ alapú?

Figyelt kérdés

Gépet szeretnék összerakni egy 3-4-5 évre kitartson.

Am3+ nagyobb a választék. Hiszen az FM1 el is kompatibilis.

FM2 visszafele egyáltalán nem. Szerintetek jobbak az FM2 procik? ár/érkék arány a főszempont.

2013. ápr. 15. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp most akarsz építkezni akkor az AM3+ sokkal, praktikusabb. FM2-re nincs valami nagy prociválaszték jelenleg... de mindkettőnek meg vannak az érvri és ellenérvei. A beépített GPU támogatás pl. az FM2 mellett szól. Ár érték arányban viszont az AM3+ sokkal kézenfekvőbb szerintem. Főleg ha 8 magos CPU-t szeretnél bele... XD
2013. ápr. 15. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Az AMD (meg az egész informatika) az integrált grafikai megoldások irányába látszik haladni.

Az FM2 processzorok ennek az útnak az elejét jelentik.

Az ár érték arány nagyban függ attól is, hogy milyen grafikát vársz el. Az "A" sorozatú processzorok mellé nem feltétlenül kell videokártyát venned. Az ezekbe a processzorba integrált grafikus magok önmagukban is tisztességes teljesítményre képesek alacsony TDP mellett. (Nyilván sokan vannak, akik szerint nem is ember akinek nem került legalább 50K-ba a videokártyája, mert ami ennél olcsóbb az fostalicska, de ők szerintem rosszul gondolják.)

2013. ápr. 15. 10:11
 3/6 lindmayer ***** válasza:

én úgy tudom, hogy az am3+ nem kompatibilis az fm1-gyel

de amúgy is fm1-re már úgy sem érkeznek új procik

az fm2 az olcsóbb gépeknél lehet hasznos, főleg ha csak multimédiára használnád, illetve kevés vagy alacsony grafikai beállítású játékokra, ha apus procit veszel

úgyanis az fm2-re is készült "normális" proci, ami nem tartalmaz fejlett grafikai magot, és itt a 4 magos verzió durván ugyanannyiba kerül, mint a am3+ verzióban

csak sajnos itt nincs 6-8 magos verzió. tehát ha komolyabbat akarsz, akkor az fm2-t nem lehet alternatíva neked

amúgy meg mind kettőnek már rövid ideje van hátra az amd-nél

tehát ha játszani szeretnél vele és van bőven pénz(kb 150-200 rugó), akkor az am3+-t ajánlom, de ha csak filmezel meg netezel illetve csak wowozol, akkor meg fm2-t ajánlom, ha a keretbe belefér egy a10-5800k-s procival

2013. ápr. 15. 10:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Am3+ alaplapnál maradok végül is.

Bár "Talán épp ezért is igyekezett az AMD már most kihangsúlyozni azt a hivatalosnak tekinthető álláspontot, miszerint az FM2-be a jövőre érkező újabb fejlesztés is bepattintható lesz. "

[link] a jövőre nézve Fm2 jobbak, de mire oda érünk úgy is elavulna az alaplap mind1 milyen csatlakozás. Ezért maradok az egyszerűbb, kiforrottabb am3-nál.

2013. ápr. 15. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Vannak itt érdekes dolgok(első komment pl teljes egészében)...

Amúgy az integráció első "hírnöke" a Llano volt, nem a trinity.

Kérdező ezt az AM3+/FM1 kompatibilitást nem tudom honnan szedted, de nem igaz.

lindmayer

Gyakori tévedés ez, de nincs "apus proci", van az APU(ami magába foglalja a CPU-t IGP-t meg azt, hogy miért is heterogén lapka) meg a "hagyományos homogén" CPU.

Kérdező 3-4-5 évre most nem nagyon lehet gépet venni, legalábbis olyat ami majd akkor is megállja a helyét. A kettő közül meg az igényeid döntsenek, melyik foglalat termék palettája a kedvezőbb neked, mert sajna ha nagyobb teljesítmény kell mai napig AM3+ fele kell nézelődni.

2013. ápr. 15. 19:51
 6/6 lindmayer ***** válasza:
tudom, de ha csak annyit mondok hogy apu, mindenki(vagy elég sokan) az ősére fog gondolni, így ez az "apu proci" kifejezés arra utal, amit te is írtál; aki nem nagyon van otthon a témában annak ez bőven elég, de aki meg otthon van, az meg tudni fogja hogy miről beszélek
2013. ápr. 15. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!