Magától kikapcsol a gépem, mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Bekapcsolás után egy idő elteltével (1 perctől - X ideig) kikapcsol, megpróbál újraindulni, de nem indul újra, hanem csak hosszan sípol, sípolások között 1-2 mp szünettel. Van amikor ezután kapcsolnám be újra, de csak hosszan sípol, szünet nélkül. Mire utalhatnak ezek a hibajelzések? Abit NF-7S2 alaplap, AMD Athlon 3000+, 512DDR400as RAM. Nem egy mai darab, de szeretném még használni.2009. szept. 22. 10:53
1/6 A kérdező kommentje:
Van hogy a böngészőm (Firefox 3.5.3) is összeomlik, én memóriahibára gyanakszom...
2009. szept. 22. 11:31
2/6 anonim válasza:
Jó lenne tudni azt, hogy "mit is sípol". Tehát mennyiből hányat. Mert az elárulja, hogy mi a hiba. A folyamatos síp alaplaphibát feltételez, de jelezted, hogy van "szakaszos" sípolás. Ott meg kell számolni, hogy mennyi hosszú és mennyi rövid van, és mi a sorrend. Azt írd be ide, az már nagy segítség.
Amúgy számtalan oka lehet, hogy kikapcsol, de memória okán NEM szokott kikapcsolni. Az tápegység, processzor hiba lehet.
3/6 A kérdező kommentje:
A szakaszos sípolás is folyamatos, nem hagyja abba x sípolás után, legalábbis én már nem bírtam kb 10-nél többet kivárni, és lekapcsoltam az áramról.
2009. szept. 22. 11:49
4/6 anonim válasza:
Proci hűtés nem lehet jó, megállt (beszorult a ventilátor) vagy nincs jól rögzítve a hűtőborda a prcira.
5/6 anonim válasza:
Ha folyamatosan sipol kb 1 mp szunetekkel akkor az memoria hiba.
innen tolts le egy iso-t ird ki cd-re es azzal bootolj be.
Leteszteli a memoriadat es megmondja, ha rossz.
Ha rossz dobd ki es vegyel ujat.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznos volt mind! Kitisztítottam a ház belsejét, csináltam jobb szellőzést, bekötöttem még egy házhűtő ventilátort, és most nem akarom elkiabálni, de azóta hibátlanül működik, a Firefox se fagy. :)
2009. szept. 22. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!