Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a laptopot tápkábellel...

Ha a laptopot tápkábellel használom, olyankor ki kell venni az akut?

Figyelt kérdés
2009. szept. 21. 19:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis! Olyankor automatikusan (gondolom elektronikai úton meg van oldva) a tápkábelről kapja az áramot, illetve ha az akku le van merülve, az is töltődik.
2009. szept. 21. 20:02
 2/17 A kérdező kommentje:
Tehát semmi káros hatása nincs az akura?
2009. szept. 21. 20:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs.Ha merül kicsit az akkumulátor,akkor utántölti,aztán lekapcsol róla.
2009. szept. 21. 21:40
 4/17 A kérdező kommentje:
Értem! köszi mindkettőtöknek!
2009. szept. 21. 21:42
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az akkumulátornak nem jó, az ha egyfolytában áram alatt van, mert egy idő után kevesebb ideig bírja majd. Én nem szoktam kiszedni az akkut, hanem ha látom hogy a LED jelez hogy feltöltött, akkor egyszerűen kihúzom. Ha merül megint újra töltöm. Már 1 éves a laptopom, és még midig ugyanannyi ideig bírja az akkuja. A nővérem laptop akkuja mindig feszültség alatt volt, és 2 év után csak 15 percig bírja az akksija.
2009. szept. 21. 21:43
 6/17 anonim ***** válasza:
Nos,mindenki ízlése szerint bonyolítja túl feleslegesen az életét,technikai téren is.
2009. szept. 21. 22:33
 7/17 anonim ***** válasza:
92%

Én meg soha nem szoktam kihúzkodni, csak amikor tényleg konnektormentes helyre megyek, mégis ugyanaddig bírja, mint eredetileg. Több, mint egy éves a masina.

Elvileg ha fel van töltve az akku, megszakad a hozzá vezető áramkör, így nem tölti túl.

2009. szept. 21. 22:34
 8/17 anonim ***** válasza:
Igaz hogy nem tölti túl de jobb, ha az akkut néha lemerítjük...
2009. szept. 22. 12:58
 9/17 anonim válasza:
Szerintem otthon egyáltalán nem éri meg akkuról használni a laptopot, mert nagyon zavaró, hogy elsötétedik a képernyő, a energiatakarékosság miatt. vagy ezt csak az enyém csinálja? egyébként az enyém 4 év óta folyamatosan árammal megy, és közben benne van az akku, de egy nemrégi áramszünetnél kiderült, hogy még mindig bírja az akkumlátor minimum 2óráig...
2009. nov. 11. 07:30
 10/17 anonim ***** válasza:

Előzőnek:

Véletlenül nem fujitsu siemens-ed van? :)

2009. nov. 12. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!