Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet táphiba hogy nem indul...

Lehet táphiba hogy nem indul a gép?

Figyelt kérdés

Egyik barátom áthozta a konfigját hogy csináljam meg neki.

Valamilyen régebbi AMD 64 konfig 1GB rammal a táp pedig egy Codegen SOWAH480 tápegység.

Tehát a gép elindul de kb alaplap vagy CPU hibához hasonlóan se kép se hang. bekötöttem egy system speakert de nem adott hangjelzést még úgysem hogy eltávolítottam a RAM-ot és a VGA-t. először alaplaphibára gyanakodtam de van itthon egy tesztlapom és azzal sem történik semmi. lehetséges ez?

2013. ápr. 2. 22:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Amint látod ott előtted az élő példa, tehát lehetséges. Az is lehet, hogy a táp a ludas. Másik RAM-mal próbáltad már?
2013. ápr. 2. 22:48
 2/10 A kérdező kommentje:
persze. vagyis ami itthon van alaplap az komplett de az sem működik valamiért. ugyan úgy kiszedtem a ramot és vártam hogy jelezzen de teljesen néma szegény :). az a baj hogy ami van itthon tápom az sajnos be van épyítve. holnap megnézem azzal.
2013. ápr. 2. 22:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem mert amivel találkoztam eddig táphivával az vagy leverte az FI relét vagy simán nem kapcsolt be xD
2013. ápr. 2. 22:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor még szerencséd volt. Van, ami kinyírja az alkatrészeket is.

Gondolkozz el azon, hogy érdemes-e egy működő gépet megbontani? Vetess inkább egy normális tápot a gépbe.

2013. ápr. 2. 22:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát oké de ha már kinyírta akkor szerintem nincs mit tenni :) ami van itthon tápom azis HighPower pedig leginkább csak tesztre használom vagy olyan munkára mihez elengedhetetlen az XP mármint a konfigot.

viszont ez működött eddig állítólag. régebben még én telepítettem újra csak azóta volt egy másik emberkénél és úgy hozták át nekem hogy a gombelem hiányzott az alaplapból és a CMOS jumper 2/3 állásban volt. és elvileg így használták :)

2013. ápr. 2. 23:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Jah és köszi a választ megy a (Y)
2013. ápr. 2. 23:08
 7/10 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 3. 00:43
 8/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
High Power nem roszminöség azal kiprobáltad?
2013. ápr. 3. 11:02
 9/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Ja be van épitve oké majd kiprobálod látom
2013. ápr. 3. 11:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget sajnos én tévedtem nem a táp volt a hibás csak a tesztlapon le volt tiltva az integrál grafikus vezérlő de ahogy beleraktam a kártyát egyből működött. :(

sajnos szügség lesz egy működő 939-es alaplapra remélem legalább a proci működik.

2013. ápr. 3. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!