Intel HD Graphics engedélyezés. Hogyan?
Egyik ismerősöm vett gépet kb. 1 éve és nem indult rajta a Race Driver Grid (2008). Gondoltam, azért nem megy, mert nincs videokártyája, de most utánanéztem a procijának és láttam, hogy van benne HD Graphics.
Hogyan kell ezt engedélyezni, vagy aktiválni a BIOS-ban?
Előre is köszi a válaszokat! :)
Az első teljesen értelmes választ adott, de akkor leírom a mondanivalóját kicsit érthetőbben:
Ha nem lenne engedélyezve a videokártya, akkor egyáltalán nem látnál képet, ha bekapcsolod a gépet. Ez a helyzet nyilván nem áll fenn. Ebben az esetben pedig kijelenthető, hogy a videokártya aktiválva van. Márpedig, ha ez így van, akkor nem azért nem indul a játék, mert a kártya nincs aktiválva, hanem valami más probléma merül fel. Ilyen probléma lehet az, hogy a játék valamilyen hibaüzenettel kilép, ekkor ez alapján rá lehet keresni interneten, hátha van, aki már találkozott ezzel az üzenettel és sikerült megoldani a problémát. Más esetekben előfordulhat, hogy csak simán kilép a program, fekete képernyőt ad, el sem indul, stb. Ezeket a problémákat már nehezebb orvosolni.
Ha eredeti szoftverről van szó, én javaslom, hogy a gyártó fórumán érdeklődj, ha máshol nem találsz semmit.
Hát igen... Csak így nem tudom tesztelni, majd utánaolvasok a proci könyvében ha ott vagyok.
Köszönöm a választ/válaszokat!
Még most sem érthetünk meg...
ha van kép akor valamilyen vga müködik minegy az melyik
vagyis nem kel aktiválni semmit
drivert kel telepíteni
talán Intel honlapját kéne megnézni
de nem ártana pontos adatokat tudni a prociról pl
ha meg ténleg alaplapi GMA akor meg alaplap pontos típúsáról
pl Speccy program
vagy ha nem féltek tegyetek fel valami online driver telepitö programot
és ahogy irták lehet ha ""aktiválod"" is és minden fent is van akor sem fog a játék meni
mivel nem felel meg hozá
enyi akor nincs más csak jobb pci-e vga beszerzése pl. (már ha pci-e csati van lapon)
De mit nem tudsz tesztelni?
ha az alaplapra dugod monitort és a pci-e vga n nincs dugva semilyen monitor akor az fog üzemelni
egyáltalán nem értem mi lehet a problémád
ha van egy külsö vga a gépben akor azt ki kel vened addig
ha nincs akkor meg már irtuk akor nincs más!
ha konkrét válszt akarasz ahoz konkrét kérdés kel vagyis a konkrét proceszor teljesen pontosan típusra!
és az alaplap is teljesen pontosan típúsra
"elolvasom kézikönyvbe"...
ez csak most jutot eszedbe?
valószinü úgy sem fogod megérteni hiszen még mi sem értünk téged...
Á... xD
Akkor pontosítok még egy kicsit :)
A gép nem az enyém, hanem az egyik ismerősömé, akivel nem sűrűn találkozom, tehát még nem volt alkalmam bármit is csinálni.
A Speecy jó program, de sokkal egyszerűbb, ha a BIOS-ban megnézem a proci típusát majd. :D
Na és akkor tisztázzuk a VGA kérdést:
Az alaplapban van integrált videokártya, az biztosítja jelenleg a képet.
Azonban ezen felül még van a processzorban is integrálva, ami lehet, hogy erősebb, ezért akarom bekapcsolni.
Külső, azaz PCI foglalatban lévő VGA nincs.
Alaplap és procinevet konkrétan nem tudok most.
Írjatok, ha kell még pontosítani :)
4. válaszíróhoz még annyit, hogy:
A játék eredeti, de nem fogok üzengetni a CodeMasters-nek, hogy nem működik... :)
A hiba konkrétan az, hogy elindul, bejátssza az intro-kat és fekete képet ad, hang közben van és kb. 5 perc múlva kilép.
Keverhetitek akkor
ami alaplap támogatja az procibeli IGP t arra nem szoktak forasztani alaplapi iGPU t is
de hát majd mutatsz egyet ha nektek ilyen van...
viszont nehogy azt hidd hogy Intel HD Graphics al meni fog ha az alaplapival nem megy
kb. az ís ugyam az
és feltételezem LGA1156 ról van szó
mert 1155 ben majdnem biztosra veszem hogy kizárható hogy legyen alaplapi integrált vga s is.
viszont lga1156 ban eleve nagyon alap IGP van vagyis nem csoda ha valami nem fut
legfrissebb driverével sem...
BIOS érdekes ha kiirja a proceszor kódnevét is:)
mert az nem elég hogy órajele mekora azal nem sokra megyünk
meg alaplapra is kivancsi vagyok hogy a bios hogy irja ki
egy UEFI bios ról még talán eltudom képzelni de egy régi módi bios ról nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!