Amd A10 vs. Ps4?
Grafikai teljesítményben vajon hol helyezkedhetnek el egymáshoz képest? Tudom, hogy még nem jött ki teszt a ps4-ről de a felépítése már ismert.
Esetleg valami forrást kérhetnék egy teljesítménybeli összevetéshez?
A PS4-es APU IGP-je jobb, GCN-re épül, kb 7850 szinten van.
Csak mivel ott könnyebben érik el a hardvert mint PC-n, ezért sokkal jobban fognak menni rajta a rá írt játékok mint PC-n egy 7850-nel.
Köszönöm. Kb. én is így gondolom de egy kretén ismerősöm szerint az unreal4 engine pont olyan lesz A10-en mint ps4-en. :D
Reméltem hátha valaki tud olyan megközelítést amivel meg tudom értetni vele mennyire nincs igaza. A hardver különbség elemzése nem hatott rá. :D
De akkor hagyom, hadd essen majd pofára.
"Sok VGA is kevés lesz azokhoz nem hogy APU! :)"
A PS4-be mégis mi lesz? APU amihez PC-n először legközelebb a kaveri fog majd állni. Amúgy is meg kéne már érteni az integrációt meg úgy egészében a jövőbeli elképzelést...
Azt szabad megkérdeznem, hogy ismerősöd ezt mire is alapozza?
Milyen megközelítésre gondoltál? Ez már maga elég sokat elmond:
"Csak mivel ott könnyebben érik el a hardvert mint PC-n"
Ezekre alapozza, idézem:
"Mert úgy optimalizálták a fény és felületi eljárásokat, hogy még kevesebb erőforrást használjon fel
A modell deformálásának módosítását is optimalizálták
Ami még kérdéses és nem tudom, hogy hogy állnak vele, az a blur és post process
az biztos, hogy a fény/tükröződés/fényvisszaverési eljárásokat jóval kevesebb idő alatt fogja számolni
Azért lesz tabletre, phone-ra, és pc-re, és konzolra is alkalmazható ugyanolyan formában"
És milyen megközelítésre gondoltam? Passz, ha lenne épkézláb ötletem azokon kívül amikkel próbálkoztam, akkor ez a kérdés meg sem született volna. :)
Ezt olvasva így elég érdekes, de ahogy elnézem nem csak nekem lóg ki a lóláb :D
Azt nem értem még ha az ő gondolat menetén is indulunk el, hogy erőforrás kímélő lesz(ennyi infó mióta van az új motorról?), ezek szerint(utolsó idézett mondat) hardvertől független azonos sebességet hozna. Na ez kb az a kategória hogy majd ha piros hó esik :)
Nem lehet a kettőt összehasonlítani.
PS4 8 jaguar mag + erős gpu, +gddr5
A10 2 Piledriver modul + low end gpu +ddr3
A Jaguar magok a Brazos utódai éa elsősorban kis fogyastású gépekbe vannak szánva, míg a Pllredriver modulok, teljesítményorientáltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!