Jelenleg egy régi gépem van, és videó-kártyát szeretnék venni. Vajon kompatibilis lenne?
alaplapom van jelenleg. (tudom DDR2-es) Most vennék egy 6670-es videó-kártyát vagy egy 7750-est. (nagyobbra nincs szükségem).
Valahogy ősszel meg cserélném az alaplap/processzor/memória párosítást.
Az alaplap oldalán ez van:
PCI = 2
PCI-Ex16 = 1
16-os foglalattal csatlakozik a 2 kártya? (6670,7750) Nehogy megveszem és nem menne bele.
A tápom is valami noname vacak. Codegen 450.
Procim is gyengusz bár az most a legerősebb a gépemben (6,2 pontos élményindex) Intel Pentium Dual Core E5400 2,7 Ghz, de nem az a lényeg hogy kihajtsa (mert úgyis veszek egy másikat majd.)
Minek tuningoljam most a procit? manapság csak internetezni szoktam illetve néha ilyen régebbi játékokat tolni.
7750-est is csak azért írtam le, mert ~2500 ft a különbség a 6670 és aközött viszont a 7750 jóval erősebb. De a 6670-et se szándékozom túlhajtani. (bőven elegendő a következő 4-5 évre)
"Minek tuningoljam most a procit?"
Mert az szaki azt mondta. :D
Ilyen hülye kérdést, hogy táp és proci... Alaplap ismert? Igen! Bele lehet tenni a videokártyát? Igen! Más kérdés volt? Nem! Jön a sok szakértő és mindenkivel lecseréltetné az egész gépet, mert Ő megmondja a frankót.
jó azt belátom hogy a tápommal is gond van (mármint hogy gagyi), de már 3 éve működik rendesen és semmi elektronikus baj nem volt vele. Ez lesz a második amit a vidi kari után cserélnék.
Teljes upraget akarok, csak nem egyszerre. De mivel haldoklik a mostani videokártyám így ez muszáj és akkor már olyat vennék, amit tovább lehet építeni.
"Minek tuningoljam most a procit?"
Mert CPU limit lesz.
gondoltam hogy a cpu-m nem hajtja ki a kártyát.
De nekem elég az, ha fél teljesítménnyel működik. Elvétve csak "van", nem a grafikai teljesítménye a lényeg.
Vagy mást jelentene a limit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!