Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy működik a számítógép?

Hogy működik a számítógép?

Figyelt kérdés
Addig ok hogy a PSU felveszi az áramot, továbbítja a modulokba, de utána azokban mi történik hogy én már mindennek a végeredményét látom a monitoron?

2013. márc. 29. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Bocs, de ez talán nem ide való kérdés. Könyveket lehet róla olvasni. Itt pár szóban elmagyarázni, h az egész 0-ákkal és 1-esekkel zajlik - lehetetlen.
2013. márc. 29. 20:37
 2/7 A kérdező kommentje:
van a mondás hogy amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt te sem érted még igazán :)
2013. márc. 29. 20:45
 3/7 anti paladin ***** válasza:

Pedig az elsőnek van igaza, az alapvető működésről szóló jegyzetem is több száz oldal. NAGYON pongyolán fogalmazva:

Először feléled a rendszer, a bios csekkolja a rendszert, minden a helyén van-e. Aztán a beállított boot sorrend alapján az első elérhető adathordozóhoz fordul os-t betölteni. A proci elkezdi behúzni az os-t a ramba. A vinyón lévő adatok alapján megy a megjelenítés. Abban nem vagyok biztos, hogy a vid. karinak van-e közvetlen hozzáférése a memóriához vagy a proci utasításai alapján kapja-e az adatokat (a grafikával kapcsolatos részek soha nem érdekeltek különösebben)

A ramot a procit és a vid. karit az északi híd nevű chip köti össze (pár éve a prociban van, fizikailag nem különálló egység). Ennek köszönhetően tudnak kommunikálni egymással az egységek.

Vagy nem erre voltál kíváncsi?

2013. márc. 29. 22:52
 4/7 anonim ***** válasza:

#2: Csupa jókat írtál. Ezzel csak az a baj, h aki 0-ról indul, ebből egy kukkot sem ért! :D)))

Tehát minden egyes szavadat több tucat mondattal kellene megmagyarázni, körbeírni. Ezért írtam azt, amit írtam (1#). Jó mulatást! Én kiszállok ... :)

2013. márc. 29. 23:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző írásom persze #3-ra vonatkozik. Bocs.

#2-nak csak annyit - aki a kérdező, ugyebár - h van 1 másik mondás is:

Hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :)

2013. márc. 29. 23:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Tehát aki nem érdeklődik az bölcs marad? Szerintem inkább tájékozatlan marad, nem bölcs, de ahogy érzed. :P
2013. márc. 30. 11:45
 7/7 anonim ***** válasza:
#2 megjegyzésedre válaszoltam ... :)
2013. márc. 30. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!