Hogy működik a számítógép?
Pedig az elsőnek van igaza, az alapvető működésről szóló jegyzetem is több száz oldal. NAGYON pongyolán fogalmazva:
Először feléled a rendszer, a bios csekkolja a rendszert, minden a helyén van-e. Aztán a beállított boot sorrend alapján az első elérhető adathordozóhoz fordul os-t betölteni. A proci elkezdi behúzni az os-t a ramba. A vinyón lévő adatok alapján megy a megjelenítés. Abban nem vagyok biztos, hogy a vid. karinak van-e közvetlen hozzáférése a memóriához vagy a proci utasításai alapján kapja-e az adatokat (a grafikával kapcsolatos részek soha nem érdekeltek különösebben)
A ramot a procit és a vid. karit az északi híd nevű chip köti össze (pár éve a prociban van, fizikailag nem különálló egység). Ennek köszönhetően tudnak kommunikálni egymással az egységek.
Vagy nem erre voltál kíváncsi?
#2: Csupa jókat írtál. Ezzel csak az a baj, h aki 0-ról indul, ebből egy kukkot sem ért! :D)))
Tehát minden egyes szavadat több tucat mondattal kellene megmagyarázni, körbeírni. Ezért írtam azt, amit írtam (1#). Jó mulatást! Én kiszállok ... :)
Előző írásom persze #3-ra vonatkozik. Bocs.
#2-nak csak annyit - aki a kérdező, ugyebár - h van 1 másik mondás is:
Hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!