Upc mediabox-hoz milyen tv-tunert vegyek?
Állítólag UPC-vel nem tudsz tv tunert használni. Ugyanis a jel kódolva érkezik, amit a mediabox fel tud dolgozni, és a benne lévő mágneskártyás azonosítóval tudod csak nézni. A baj az, hogy a boxból nem tudod a jelet a tunerbe vinni. A box elé pedig nem tudod a tvtunert bekötni, mivel az nem tudja a titkosított jelet feldolgozni.
2013. márc. 29. 00:55
2/10 A kérdező kommentje:
hmm, ez elég nagy baj :/ bár lehet váltás lesz digire, csak régen beborult az ég és már nem volt adás.. Ott viszont jobb a net ami nem ártana. És azt lehet tunerrel átalakítani,nem? Illetve még mindig instabil az adás a diginél, ha esetleg tudod?
Boxból tudsz jelet vinni gépre, ehhez kell egy Scart-RCA átalakító, amit az RCA kábele a cuccosnak tovább alakít miniHD-re. Amit ezzel nyersz, az gyakorlatilag egy túlméretes TV rögzítő, mivel csatornát váltani csak a médiaboxon fogsz tudni, a többszörös vételről pedig ne is álmodj. (Köszönjük Néked digitális TV)
Viszont az USBs Tuner kompatibilis a DVB-T-val :)
Egy rendes aktív szobaantenna és tudsz nézni 1-est, 2est, és RTLt akár HD minőségben és eredeti nyelven is XD
2013. márc. 29. 01:14
4/10 A kérdező kommentje:
Hát ez már elég kábelrengeteg cucc XD Kár,hogy nincs egy szolgáltató ahol kiválasztom,hogy nekem kell comedy central,discovery ch.,rtl klub (néha), spektrum és úgy ennyi. Mást meg nem nézek úgysem. És fölösleges a többi 70 csatorna :D Nekem pedig kijöhetne 200 forintból xD
Egy olyan tuner kell, ami képes fogadni conax kártyát.
2013. márc. 29. 01:55
2013. márc. 29. 01:56
Szép álmokat...
Mellesleg, ha nem akarsz EGYSZERRE gépezni ÉS TVzni, akkor szerintem jobb lenne a következő setup:
- Vegyél egy kisméretű TVt, amin van vagy 2 HDMI vagy 1 SCART + 1 HDMI bemenet.
- A mai videokártyák a tesco gazdaságostól kezdve támogatják a HDMI kimenetet.
- Mediabox a HD1re / Scartra, Gép a HD2re.
- Teve kapcsoló Source gombjával válthatsz (plusz extraként kisebb madzag orkán segítségével megoldható hogy a géphez tartozó hangrendszer kiszolgálja gépet + TVt, egyébként a tisztább videokari fogja vezérelni a TV hangszóróit.)
- Ultra bónusz: +antenna = 1es 2es
2013. márc. 29. 02:01
Vagy, a mediabox-ot rádughatod egy videódigitalizáló kártyára.
2013. márc. 29. 03:14
9/10 A kérdező kommentje:
Igen,tudom,hogy tv-vel lenne a legeslegegyszerűbb, de egy jó fullhd minőségű 2-3x drágább,mint egy ugyanazt tudó monitor :S És amint írtam, csak pár csatornára használom a tv-t, így nekem monitoron való tv-zés lenne a legkézenfekvőbb. Köszönöm a válaszokat, a segítségek alapján majd megpróbálom megoldani, ha nem lesz szolgáltató csere. Egyenlőre meg kell még vennem a monitort és egyéb dolgok, csak szerettem volna előre meggyőződni :D
[link]
Használj egy ilyen tv-tunert, a mediabox helyett, és akkor a számítógépen tudsz nézni minden csatornát.
2013. márc. 30. 00:22
Kapcsolódó kérdések: