Hitachi notebook HDD-nak miért van fura kattogó hangja?
Sziasztok!
Hallottam már sok mindent, de nem tudom mi igaz. A helyzet az h új a notebookom, és mikor bekapcsoltam először, már akkor is lehetett hallani. Egy 500 GB-os winyó van benne. A kattogás nem hangos. Sőt, nem is lehet kattogásnak mindani, olyan mintha az egeret kattintanám, csak halkabb. + nem folyamatos. Vmikor nem ad ki hangot, vmikor meg rájön, és folyamatosan. A gép garos, de sztem ennyiért nem adnak újat, főleg h sokszor elő se jön.
Vmint a Hitachikról olvastam h hajlamosak a hangosabb, zajosabb működésre, de nem tudom h ez annak számít e. Vki tudna mondani vmit?
Ez a vinyó ilyenre sikerült.
Nekem egy régi maxtorom van ami kereplő helyett is beválna. Sok évet ment, de hibás szektor egy szél sincs benne.
A jelenség vinkább csak idegesítő. Akkor hallatszik, amikor a fej pozicionálja mgát. Az olvasófej és a lemez egyébként soha nem ér egymáshoz.
A zajosság nem ezt jelenti, hanem a csapágyazásból adódó alacsonyabb, vagy magasabb frekvenciájú zúgást.
Azért ha garis, próbáld meg kicseréltetni. Nem vesztesz vele semmit. Legfeljebb beintenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!