Hogy is kell normálisan berakni a ramot?
Ha ugyanolyan RAM-okat teszel bele, még akkor sem biztos, hogy engedi a dual channel-t. Csak ha együtt veszed meg a RAM-ot, direkt dual channelhez.
Nekem két 1GB-os, ugyanolyan gyármányú/típusú RAM van benne, minimális a felirat különbség, és már nem engedi a DC-t.
"nem tudtam h a rendszer is megy vele"
Ezt nem értem. :)
Amúgy a RAM foglalatok bankokba vannak szervezve, alaptól függően nézz utána, hogy vannak párba rendezve.
Nincs ilyen, hogy egyik a rendszert, másik a progikat szolgálja ki. Fizikai szinten még nem igazán van különbség. Mind a rendszer, mind a programok a virtuális memóriában vannak, de azon a szinten meg már nincsenek RAM modulok. Na mindegy, szóval nincs ilyen különbség.
BIOS-ban elvileg az időzítéssel lehet "játszani", de ha nem értesz hozzá, akkor inkább hagyd gyári értékeken. Ha csak simán berakod, a BIOS tudni fogja, mi a dolga. Bekapcsolás után rögtön a képernyő tetején látni fogod, mekkora memóriát lát. A lényeg, hogy az alaplap támogassa azt a memóriát, szóval megint csak az alaplap oldalán nézd meg a "supported memory"-kat.
"alaptól függően"
Bocsánat:
alapLAPtól függően
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!