Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyet lehet csinálni? Nem...

Kocka99 kérdése:

Ilyet lehet csinálni? Nem veszélyes?

Figyelt kérdés

Szóval van nekem egy 2 pines ventilátorom (vmi ősrégi) és van ugye a tápon floppy csati na most én azt láttam hogy a piros színü 7 voltos a fekete a közös a sárga pedig a 12 v

és hogy mivan akkor ha rákötöm a 2 pines csatit a floppy sárga és feketéjére? akkor gondolom működni fog?! csak hogy nem veszélyes? esetleg leég a kábel vagy vmi ilyesmi? köszi a választ előre is!!! :)

2013. márc. 24. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:

A floppy csatlakozóban 5v van (nem 7) és 12v.

Rákötheted bármelyikre (nyilván a polaritásra figyelni kell). 5V-on kicsit lassabb lesz, 12V-on meg normál sebességű. Ha rendesen rögzíted (pl. szig.szalag) akkor nem veszélyes. Ha viszont összeérnek a csatlakozók és zárlat keletkezik, akkor az lecsapja a tápod (rossabb esetben kinyírja a gépet)

2013. márc. 24. 22:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem jó a műszered. A piroson +5V-nak kell lenni. A sárga !12V. Mind2 a feketéhez képest.

Ha 12V-os a ventid, nyugodtan rákötheted a sárga-feketére.

2013. márc. 24. 22:51
 3/4 A kérdező kommentje:
melyik csatlakozás ér össze????
2013. márc. 24. 22:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, a sárga-fekete 12V. Én hajtottam is már meg a tápegység ventilátorát a flopitápról, és minden rendben volt.
2013. márc. 24. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!