Miért nem elég windows 7 hez a 30GB SSD? Amikor csak
13,5GB ot foglal miértelme a 60 Gigásnak?
Figyelt kérdés
2013. márc. 24. 14:27
1/7 anonim válasza:
Mi foglal 13,5-öt?
Nekem egy Win7 Home Premium SP1 64 bit van fent, összes frissítéssel, mellette a szükséges programok, mint vírusirtó, böngésző, zene/film lejátszó, office, stb apróságok, és így foglal most 38,2 GB-ot.
2013. márc. 24. 14:32
2/7 anonim válasza:
Mert, ott van még a lapozófájl virtuális memória. Én mikor 12GB memóriára váltottam a C: meghajtómból hirtelen 20giga eltűnt és ez nem vicc. Kell oda a 60 giga hidd el nem a levegőbe beszélnek. Amúgy az én 5 hónapja telepített Windows 7 Ultimate-em 21,7GB-ot foglal, idővel nőni fog a tied mérete is, még ha odafigyelsz a gép "tisztaságára" akkor is.
2013. márc. 24. 14:33
3/7 anonim válasza:
Ahogy előttem mondják, simán 30-40 gigáig felfut a windows mérete az alap programokkal, és akkor még semmi nagy dolgot nem telepítettél mellé.
2013. márc. 24. 14:34
4/7 anti paladin válasza:
Honnan veszed, h nem elég? Ha felfér rá még a neked kellő programok 25 gigányi helyre (egy részét nem árt szabadon hagyni) akkor okés.
Viszont érdemes figyelembe venni, h egy 32 gigás ssd 12e körül van egy 60 gigás 18e. Jobb a fajlagos költsége.
És mi értelme a 60 gigásnak? Az, h sztem hiába gyors a win ha a gyakran használt programok megmaradnak a réig szintem mert továbbra is egy hdd-n vannak. Ha pedig a win mellé mennek mindenféle fejlesztőeszközök akkor másir kevés lehet a 60 giga. Ha emberünk a kedven, gyakran használt játékokat is feldobja az ssd-re, máris a 128-256 gigás példányok felé lehet kacsintgatni.
2013. márc. 24. 14:35
5/7 anonim válasza:
Nekem a főbb programokkal együtt eddig sose ment 30 giga fölé. Most kerek 24 gb. És oda telepítem az összes programot amik kellenek. Böngésző,winrar,vlc, stbstb.
2013. márc. 24. 14:42
6/7 anonim válasza:
Az meg a másik hogy erősen ajánlott az SSD-nek legalább a 15%-át szabadon hagyni, nem tesz jót az élettartamának ha csurrig van.
Egy 30GB-os SSD már kapásból csak 27,93 GB valójában, ebből lejön a 15%, az már csak 23,7 GB, annyin egy normális rendszer a szükséges programokkal nem fér el, főleg ha elkezd hízni.
2013. márc. 24. 14:45
7/7 anonim válasza:
Amúgy én még mindig nem vagyok SSD párti ( mert túl drága, amúgy egy nagyon fasza találmány ). Ha majd mérséklődik az ára és a winyókat teljesen kiszorítja, na akkor jön el igazán a jövője, mikor majd ilyen 1-2 terrás SSD-kel fogunk nyomulni, sebesség és csendesség lesz a javából, mert ugye mikor az embernek vízhűtése van, a pumpán kívül már csak a winyót lehet hallani, de ha az sem lesz, na az lesz az istenkirályság! :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!