Hány éves élettartamra vannak tervezve a számítógép alkatrészek? Van erre valamilyen szabvány?
Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 17:33
1/3 anonim válasza:
Áh nincs. Használatól függ, környezettől( pl mennyire vigyáztál rá, ezalatt értem azt hogy tisztítottad e úgy 2-3 havonta). Ne melegedjen túl. Ha pl pont kifogsz egy selejtet, aminek nem nagy az esélye, lehet 2-3 éven belül kipurcan. De lehet kifogsz egy hibátlan ami jóval 5 év fölötti élettartamot bír. Én átlagba 5 évet adnék az alkatrészeknek. Talán a vinyónak kevesebbet. De viszont arra van szabvány.
2/3 lindmayer válasza:
de valószínűleg előbb fog elavulni egy asztali számítógép, minted tönkre menne, feltéve persze, hogy nem hulladék táp van benne, rendesen va hűtve(nem az alap ventivel húzod a procit), időnként még takarítod is
ha ez a helyzet, akkor egy számítógép, akár 10 évet is megélhet minden probléma nélkül, mármint csak az lesz a problémája a gépnek, hogy iszonyat lassú lesz az újabb operációs rendszereknek, és programoknak
3/3 anonim válasza:
Ahol nincsenek mozgó alkatrészek,ott nem igazán tud elromlani semmi.
Például nem igazán hallani tönkrement processzorokról.
Na jó,persze amikor valamit húznak,meg plusz feszt adnak neki,akkor nyílván csökken az élettartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!