Hogyan bootoljak be egy olyan gépről, ami nem támogatja az usb-t?
Van egy 2000-es gépem, itthon takarítás közben találtam meg. Fujisi siemens lifebook- bios version 1.06. Van külső optikája, de nem tudok mit kezdeni vele. Abban sem vagyok, biztos, hogy a csatlakozója jó, Valami pcmcia cable-je van. Aminek a vége lapos és kb 5 cm hosszú. A másik vége pedig kb olyan, mint a projectoroknak a csatlakozója,
Hogy tudnék erről usb-ről bootolni? Esetleg ethernetnen keresztűl tudok másik gépről erre windows tlepíteni? Vagy akár linuxot? A gép működik, igazából csak a kíváncsiság érdekel...
Ha a külső optika nem működik, akkor necces. Ennek a gépnek a korában még nem volt divat a pendrive és az USB boot.
Most abszolút nincs rajta rendszer?
Esetleg az jöhet szóba, hogy kiszeded a HDD-t és egy másik gépen keresztül telepítesz rá egy Linuxot.
Rendszer nincs rajta. Teljesen üres a hdd. SAjnos csak 2 apple gépem van, mindegyik ppc-s.
DE van egy inteles laptopom, pár éves mindössze. Ha arról lehetne valamit kezdenim az már jó lenne. De ott is csak ethernet jöhet szóba,
Ez így akkor nem fog menni. :(
A Linux még szóba jöhetne, de a PPC verzió ugye nem fog menni a PC-n, az x86 verziót meg nem tudod telepíteni a PPC-s Apple-ön...
viszont találtam hajlékony lemezeket:
fujitsi siemens cable pmcia win 95 win nt 4.0
win 98 recovery-t
sotware for dos win 98 2000
cable usb win 98 2000
mit kezdjek ezekkel?
Az optika talán jó, a flopy meghajtó is..
Ha az optika jó, arról már bármit telepítesz.
Ha floppyról kell, akkor meg valahol egy másik gépen kell rendszerlemezt csinálnod, egy Linuxot rá lehet tenni floppyról is.
van egy win 98 recovery flopy..
Betettem elindul, felsorol 3 cd-lehetőséget..
Ezek szerint ha bent van a 98 cd- akr a megfelelő pontot kiváálaszva bejön a 98 telepítő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!