Szerintetek melyik monitort válasszam? 24" Benq, vagy a 23" IPS LG?
1000 HUF és 1" a különbség és persze, az LG IPS, a Benq pedig TN paneles. Elnézvén néhány IPS és TN összehasonlító videót, tényleg élethűbbek a színek az IPS -nél, mint a TN -nél (bár nem tudom, hogy eme fent található Benq -val összehasonlítva mekkora különbséget lehet észlelni), s számomra megfelelne az a 23" is, viszont hatalmas negatívumnak vélem a 14ms -os válaszidőt! :( Game -re is kellene, tehát fontos lenne, ha az 5ms meglenne! :(
Valami olyasmit hallottam, hogy máshogy számolódik az a válaszidő, mint a TN paneleknél.
Mindent összevetve, game -re melyiket választanátok?
Am. pontosabban akkor most mennyi a válaszideje az LG -nek? (think) Ezen az oldalon 5ms -t írnak neki:
Én az LG-t venném.
Gyártó oldalán is 14ms-et írnak, de ne emiatt zárd ki.
Volt valahol egy teszt is ahol arra jutottak hogy egy 8ms-es IPS semmivel sem rosszabb a 2ms-es TN-től. Minden másban viszont sokkal jobb.
#3 A gyártó szürkéből szürkébe (GTG) adta meg.
Egyebekben egyetértek azzal amit írtál.
Még, ha 8ms lenne, akkor nyugodtabb szívvel választanám az LG -t. Azonban jó, hogy jobb a képminősége, meg minden az LG -nél, viszont a Benq -hoz is jól hozzászokna a szemem, s jobban zavarna, ha néhány game -eknél kicsit belassulna (akár minimálisan is, mint a fakóbb színek. :S
Hol találok valamiféle leírást erről, hogy az IPS -es 8ms 2ms-es TN -nek felel meg? :S
A feketéből fehérbe való átváltás ideje, ha jól tudom, ami egyes akciódús filmjeleneteknél, vagy gyors FPS -nél nagyon nem a legideálisabb. :/ Lényegtelen. Game -re a maximum 5ms -os response time -os monitor ajánlott, feljebb már nem nagyon ajánlatos. A GTG (gray to gray) válaszidő értéke a "valós" válaszidő, ha jól értelmeztem. Említettétek, hogy az IPS -nél a válaszidőt máshogyan kalkuláljuk, mint a TN panelek esetében. Nem tudom pontosan hogyan, de a lényeg, hogy Youtube -on pont találtam egy gameplay -t, NFS -t, meg LOL -ot játszik, FPS -t nem nagyon, viszont megemlítette, hogy érezni lehetett valamelyik RTS -nél azt a 14 ms -os kijelzőt (azelőtt 5ms monitorja volt).
Olvasgattam az IPS -ről, a két fő előnyéről, a betekintési szögéről (ami számomra nem olyan szükséges) és az erőteljesebb színéről, ami nagyon jó dolog. Olvastam, hogy TN paneles monitoroknál szoftveres tuninggal is ki lehet facsarni hasonlóan jó színbeállítást, amely megközelíti az IPS színtjét.
Összesítve, ha a Benq lenne most, akkor ugyanúgy megszoknám a színét, mint az IPS -nek. S számomra jobban zavaró tényezővé válna a lassabb válaszidő, mint a "rosszabb" szín.
A hardverteszt -ben az LG 21,5" -os tesztjében azt említették, hogy FPS -eknél is elégségesen gyors. A válaszidőre nem tértek ki részletesebben, viszont éngem jobban meg kellene győzni ezzel. Nem szeretnék csalódni a monitorban. Ami visszatart a vásárlásától az az alacsony válaszidő, viszont ennek az ellenkezője pedig a nagyobb színbőség, ami természetesen jobb:) Azonban, ha a TN panelnél lehet szoftveres tuninggal kíválóan kalibrálni a színt, akkor a magas válaszidő, az 1" -al nagyobb kijelző és az IPS -hez megközelítendő (tehát a kettő között nem olyan nagy különbséget észlelő) színbőség mellett a Benq -ra szavaznék.
A szoftveres tuning alatt kb azt érthetik hogy túlszaturálják a színeket, ami igencsak kérdéses hogy mennyire lehet jó.
Hát figyelj, neke mvolt már TN paneles, nem egy, meg van most egy C-PVA-s, aminek kifejezetten rossz válaszidőt írtak a tesztekben, de engem ez sokkal kevésbé zavar mint a TN-ek hiányosságai, el is adtam a TN-t, és többet nem kell az biztos.
Pedig a TN-es monitorokat sem az árlista aljáról vettem.
Itt egy teszt az input laggal kapcsolatban:
Ezt látván, szerintetek alkalmas lenne game-re?
Utolsó válaszolótól kérdezném, milyen monitorod van?
Mennyire zavaró gyorsan zajló FPS game -eknél a lassú válaszidő?
Samsung F2380
Én már észre sem veszem, megszoktam teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!