Mitől csökkenhetett le a laptopom (ASUS K53SV-SX835D) teljesítménye?
Hosszú lesz, kezdem: 2011 őszén vettem meg a lapit, aminek egy geforce gt540M 1gb vidokarija van. Nem sokkal ez után jött ki a COD:MW3, közepes beállításokkal tűrhetően futott, 30-40 fps megvolt.
Azóta eltelt majdnem másfél év, és a helyzet a következő: A cod4 alacsony beállításokon jó ha produkál 20-25 fps-t, olyan ősrégi dolgok, mint a NFS Carbon szaggatnak a gépemen, noha új korában szépen végigtoltam rajta a The Runt.
Notebookcheck.net -en megnéztem, mit írnak a karira. a 3DMark vantage és a 3DMark 06-ot is lefuttattam a gépemet, mindkettő értéke jóval alcsonyabb lett, mint amit az oldlaon írnak(előbbi 2414, utóbbi 5638 pontra értékelte a vidókártyám teljesítményét). Nem értek ezekhez a programokhoz, mindent az alapbeállításon hagytam, ezt vetettem össze a notebookchecken feltüntetett adatokkal.
És a lényeg: a Processzorom majdnem 100°-os, a videokártyám meg 80 fölé megy terheléskor. Ha beviszem a szervizbe, ahol esetleg kezdenek valamit a hűtéssel, számíthatok rá, hogy visszanyeri az eredeti teljesítményét a gép?
Köszönöm, hogy elolvastad!
A másfél év alatt volt-e újra telepítve? A sok sok telepítés-törlés miatt egy idő után elhasználódik az oprendszer.
Takarítás és újra telepítés után olyan lesz mint új korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!