Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Gamer gépnél ezek mennyire...

Egy Gamer gépnél ezek mennyire számítanak?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Kíváncsi lennék, hogy az alábbiak közül mennyire fontos, hogy milyen erős, milyen fajta, mire kell figyelni.

-A ramnál a Hertz jezés mennyire fontos?

-A Winchesternél mire kell figyelni, mennyire fontos?

A célom, hogy a BF3 Full HD-n fusson. Shappire HD 7950, Intel Core i5-3570K 3400MHz 6MB,Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance

-Szóval a ram csak 1600MHz, ez nem gáz?

-A Winchester befolyásolja az FPS-em?(Sajnos nem tudom megmondani milyen van benne. Egy SSD miben és mennyit számítana?)

-Az intelprocit az eredeti hűtéssel felhúzhatom 3.75-re?

-A Bónuszkérdésem pedig, hogy miben különbözik a Sapphire HD7950 3GB GDDR5 FLEX OC with Boost és a sima Sapphire HD7950 3GB GDDR5 vidikari.

Köszi mindent!

2013. márc. 14. 17:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Mik ezek a linkek? xD
2013. márc. 14. 17:41
 12/20 anonim ***** válasza:
39%
Ha ennyire értessz hozzá, hogy az amd sz@r, miért kérdezel?
2013. márc. 14. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Kedves theskunker én nem látom, hogy lett volna feltéve kérdés az AMD irányába? Miért nem lehet felelni a feltett kérdésre?
2013. márc. 14. 17:52
 14/20 anonim ***** válasza:
39%

"Kedves theskunker én nem látom, hogy lett volna feltéve kérdés az AMD irányába? Miért nem lehet felelni a feltett kérdésre?"

Talán azért mert már meglettek válaszolva?!

2013. márc. 14. 17:54
 15/20 kamikaze17 ***** válasza:
47%
miert mi a bajod az amd-vel full hd felbontason semmivel sem lesz jobb az Intel Core i5-3570K processzorod mint mondjuk egy amd fx 6300 amit megsporolsz a cpu aran inkabb a vgaba fektethetned inkabb 7970 et vennek a full hdra
2013. márc. 14. 18:02
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezaazzzzz mindjárt kitörik a Nagy Intel-AMD háború
2013. márc. 14. 18:04
 17/20 BM-Striker ***** válasza:
19%
Ha Intel-es gépet kar, akkor legyen Intel-es.(legfeljebb drágább lesz a gép ha a kérdező tuningolni is szeretne)
2013. márc. 14. 18:09
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

Nincs értelme vitázni.

FullHD felbontásban elenyésző a különbség Intel és AMD között.

Játékra első sorban VGA kell. Ergo jobb választás HD7970+FX8320.

Kérdező, gép többi része milyen? Főleg a táp pontos típusára lennék kíváncsi..

2013. márc. 14. 18:11
 19/20 anonim ***** válasza:
47%
Azért abból a tényből, hogy a legtöbb mai játék FHD felbontáson, előbb kap VGA-limitet kap mint CPU-limitet, még a legerősebb vga-k mellet is, elég erős azt a következtetést levonni, hogy az adott 2 processzor között nincs telljesítménybeli különbség. De igen is van, és ha kijönnek az új vga-k, ahol már, lehetőség szerint nem lesz vga limit, ugyan úgy megjelenik a nem kis különbség, mint most alacsonyabb felbontáson. Az adott i5 pedig simán megéri az adott felárat, mert az fx8320 még 8 szálon se veri el mindig. Megjegyzem, hogy a 8 szàlra az átlag felhasznàlók 99%-nak semmi szüksége nincsen. Egyébként meg tényleg unalmas, hogy lassan minden kérdéshez be kell lökni valami AMD-s szöveget. Volt idő amikor az AMD jobb volt, én is azt vettem, manapság leginkább alsó kategóriában megfontolandó, ennyi.
2013. márc. 14. 19:38
 20/20 BM-Striker ***** válasza:
54%

Az i5 csak akkor ér meg a felárat, ha 200000 körüli keretből épül a gép, mivel az alatt, a kompromisszumot kéne kötni a videokártya terén.

Másrészt az AMD processzorok-nak elég alacsony az árazása, hogy jók legyenek ár-érték arányban.

És az új generációs konzolokra ítr játékok sok szálon fognak dolgozni x86-os magokon, teháe, hosszú távon egy i7 vagy egy FX83** jobb lehet játékra, mint egy i5.

Manapság még egy Phenom II is elég. hogy minden pc-s játék elfusson 60fps-sel megfelelő VGA mellett. És még egy jó ideig el leszünk látva XBOX360 port-okkal, ahhoz hogy ne a processzor miatt kéne aggódni a játékoknál.

A VALÓBAN TELJESÍTMÉNYIGÉNYES alkalmazások az megint más téma, mert itt egy "Gamer" gépről van szó.

Én személy szerint inkább vennék egy szorzózármentes i5-öt és egy középkategóriás VGA-t magamnak, de én nem "Gamer" gépet szeretnék.

(Én egyébként márka semleges vagyok, minden Intel és AMD processzorommal meg voltam elégedve)

2013. márc. 15. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!