Új hűtőt szereltem fel, de nem azokat a hőmérsékleteket kaptam amit vártam. Szerintetek ez teljesen normális? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Pár hónapja vettem egy i5-3570k processzort, de csak gyári hűtő volt rá és akkor alapjáraton a proci 35-42 fok között volt és terhelésen 64 fok volt legtöbbször, de komolyabb játékoknál volt 67 is (pedig nem játszottam sokat és a turbo boost is ki volt kapcsolva). Most vettem egy Cooler Master hyper 212 evo-t amiről azt olvastam, hogy egész jó hűtő. Felszereltem és a turbo boostot is bátran bekapcsoltam, de amikor a prime95-el elkezdtem terhelni, teljesen ugyan olyan hőmérsékleteket kaptam. Szinte azonnal felment 63-ra, akkor a hűtő begyorsult és aztán szépen lassan elkezdett egyre melegebb lenni. 67 foknál kikapcsoltam mert nem úgy tűnt, hogy stabil lett volna. Gyorsan lekaptam a hűtőt és megnéztem, hogy mindent jól csináltam e. Újrapasztáztam kb. 5 alkalommal már és próbáltam a legtökéletesebben ráilleszteni, de nem javult semmit ezért a turbo boostot kikapcsoltam. Most úgy tűnik, hogy a maximum az a 60 fok, de több órára nem hagytam úgy + a prime jobban leterheli mint 1 játék szóval órák alatt se lépné túl szerintem. A gond az, hogy 3.4 ghz-n megy, teljesen gyári beállításokkal, de a hőmérsékletek nem olyan jók szerintem. Biztos vagyok benne, hogy nem a paszta a rossz mert próbáltam többet/kevesebbet és 2 féle pasztát is, de nem változott, max. 1-2 fokot a maximum. Még videókat is néztem, ahogy felrakják ezt a hűtőt és teljesen ugyan úgy csináltam mindent, szóval egyszerűen már nincs jobb ötletem, minthogy megkérdezzem itt. A válaszokat előre is köszönöm! :)2013. márc. 13. 19:47
1/10 anonim válasza:
a másik oldalára vegyél egy ugyanolyan ventillátort ami rajta van
2/10 anonim válasza:
vagy rakd be ugy ha lehet hogy a venti hátul kiküldje a levegőt
4/10 A kérdező kommentje:
A gépház hátulján van 1 ugyan akkora venti kb. mint a hűtőbordákon, elméletileg annak ki kéne vinnie, vagy rakjam át azt a bordákra?
2013. márc. 13. 20:01
5/10 A kérdező kommentje:
A házzal nem kéne, hogy legyen baj, elöl van 2 venti és hátul is egy, szinte a borda mellett és a kábelek is el vannak rendezve
2013. márc. 13. 20:02
6/10 anonim válasza:
hát ha ugyanakkora esetleg meg lehetne próbálni hogy átrakod a bordára mit változtat de szerintem jóval leljebb foh menni a hőmérséklet
7/10 A kérdező kommentje:
Felraktam a bordára a hátsó ventit és így már jóval jobb eredményeket kapok, prime95-el a legterhelőbb programot válaszottam a procira nézve és 58 fokig elég hamar felment és utánna nagyon lassan emelkedett, néha 60-ra felugrott, de nem nagyon akart feljebb menni. Az úgy oké, ha mind a 2 venti 1 irányba a gép hátulja felé fúj? Egyenlőre sokkal jobbnak tűnik így!
2013. márc. 13. 20:36
8/10 anonim válasza:
hát akkor az eredeti hűtőtől nem jutottál előrébb :D
9/10 anonim válasza:
de amugy ugy gondoltam hogy a másik oldalra rakod a másik ventit
10/10 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam. 1ik oldalt van az eredeti amit adtak hozzá, a másik oldalt pedig a másik. Mind a 2 kifele fúj a gépház hátulja felé, szóval 1irányba
2013. márc. 13. 20:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!