PowerColor HD5770 1GB DDR5 vagy a Diamond HD7750 1 gb ddr5 a jobb?
Vegyes felvágott vagy vegyes saláta?:D
azonos szintü a két videokártya
5770 két generációval régebbi és nyers eröben hajszálnyit jobb
7750 viszont technológialag erösebb és jóval kevesebbet is fogyaszt vagyis egy alcsony fogyasztású i3 melet ideálisabb sokkal
(pci-e csati se kel rá még 5770 re kell)
#2 gyers túlajdonságok alapján ténleg megtudja itélni a két eltérö technológiára épülö gpu t...
a lényge amugy az volt elözö irásomnak és enek is
hogy én mindenkép bármelyen esetben a HD7750 -t veném e kettö közül
Csak a félreértések elkerülése éedekében mondom: én is a 7750-et venném.
Az általam linkelt oldalon, azért lehet látni, a 7750 technológiájának fejlettebségét:
- Kiadás dátuma + 3 év,
- Az egyik 40nm, a másik 28nm,
- PCIe 2.0 vs 3.0,
- Sokkal alacsonyabb fogyasztás a 7750-nél
- stb...
"Az általam linkelt oldalon, azért lehet látni, a 7750 technológiájának fejlettebségét: "
Kérlek szépen hol lehet? Sehol nem látok Terascale vs GCN összevetést.
"- Az egyik 40nm, a másik 28nm,
- PCIe 2.0 vs 3.0, "
A PCI-e 3.0-nak nincs gyakorlati haszna, a gyártástechnológiából meg nem lehet a teljesítményre stb. következtetni.
Kérdező a HD7750 a jobb, de ahogy Kontér is írta ilyen oldalak alapján ami nyers adatokkal dolgozik nem lehet normális összehasonlítást csinálni.
Köszönöm a válaszokat! A helyzet az hogy vagy elcserélem a 19"os samsung monitoromat egy sapphire hd5770re. A monitor kb 15ezret ér vagy annyit sem, a kártya pedig 17ezret kb.
A másik lehetőségem, hogy egy srác tudna hozni nekem külföldről karikat kb 65%os áron a magyarhoz képest tehát a hd7770 kb 18ezer. TEhát lehet megkellene várno míg kp-b elmegy a monitor és érdemesebb vennem egy 7770et. Csupán a problémám az hogy nem tudom mennyire megbízhatóak ezek a "külföldről behozom" szlengek!
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!